Galler'de 2017'de meydana gelen olayda, Marina Tilby (26) adındaki kadın, kız kardeşleri ve 4 aylık bebeğiyle birlikte gece kulübüne gitti. Gece kulübünde sarhoş olduktan sonra evine dönen kadın, yatak odasında bebeğinin üzerinde uyuya kaldı. Olayı fark eden kardeşlerden bir tanesi Tilby'nin altında kalan bebeği kurtarmaya çalıştı. Ağzından kan geldiği fark edilen bebek kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Swansea Crown Mahkemesi’ne çıkarılan ve suçlu olduğunu itiraf eden Tilby’nin avukatı Dyfed Thomas’ın, “Çok sarhoştu. Çocuğunu kaybetmenin kederi içini dolduracak” dediği belirtilirken; çocuğun babasıyla da görüşmeyen Tilby’nin yaşanan olay sebebiyle ‘açıkça acı çektiği’ belirtildi.

Bunun üzerine Hâkim Paul Thomas’ın, “Kesinlikle kasıtlı bir ihmal söz konusu. 4 aylık bebeğin güvenliği annenin görevi ve sorumluluğudur. Anne ise bunu tamamen göz ardı etmiştir. O gece çok içtin ve o kadar sarhoştun ki bebeğinin üzerinde uyudun. Bebeğinin ağzından kan geldiğini dahi fark etmedin” dediği belirtildi.

İngiliz basını, Tilby'nin 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.