MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamlığı tarafından çocukları koruma kanununa göre eylül ayı alt komisyon toplantısı yapıldı.

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan başkanlığında Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Ömer Altaş, Emniyet Müdür Vekili Uğur İhsan Azap, Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi, Özel İdare Müdürü Mahsun Çapalı, Gençlik Spor Müdürü Tekin Erdoğan, Sosyal Hizmetler Müdürü ve baro temsilcisi katıldı.

Toplantıda, ilçede çocukların problem aşamasına gelen sorun hakkında çözüm önerilerinde bulundular. Dilencilik konusunda çocuk istismarın önüne geçmek için ilçede özellikle Merkez Cami önü cuma namazı çıkışında dışarıdan gelip dilenen çocukların dilenmelerini önleyici tedbirler alınacak. Dilencilik konusunda çocuk istismarın önüne geçilerek öğrencilerin okula gidiş gelişlerinin güvenli olması açısından yaya geçidi, üst geçit yapılacak. Ayrıca Suriyeli ve kimsesiz çocukların sığınacağı çocuk evi, sevgi evi ve engelsiz yaşam evlerinin de inşa kararları alındı. İlçedeki yol kenarlarında, okul yollarında yaya geçidi yapılarak butonlu ışık yöntemi ile öğrenci geçişleri sağlanacak. Dışarıdan gelen kimsesiz Suriyeli çocukların sığınabileceği TOKİ konutlarında, Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli yerlerin, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne verilecek. Proje kapsamında Çocuk Evi, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Evleri inşa edilerek belediye de öğrencilerin olası bonzai, bali gibi bağımlılık yapan madde kullanımlarına karşı okul ve çevrelerinde gerekli denetim önlemleri alınarak düzenlemeler yapılacak.