Samsun'un İlkadım ilçesinde Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, doğalgaz ve kentsel dönüşüm sorununu sık sık gündeme getirmelerine rağmen harekete geçilmediğini ve mağdur olduklarını belirterek çağrılarını yineledi. 

MAĞDURİYET YAŞIYORUZ

Sık sık bir araya gelerek yetkililere sesini çağrıda bulunan vatandaşlar bu kez Hastanebaşı Mahallesi'nde toplandı. Mahallerine astıkları '21. yüzyılın ortasında doğalgazı olmayan mahallemize doğalgaz istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz' pankart önünde bir araya gelen vatandaşlar, "Aylardır kimse bize ulaşmadı. Ya doğalgazımı verin ya da kentsel dönüşüm yapın" diyerek çağrı yaptı. 

SESİMİZİ DUYUN

Kökçüoğlu Mahalle Muhtarı Kemal KİNDAN: Defalarca açıklama yaptık ama ne arayan ne de soran var. Vatandaşımız yıkım yoksa doğalgazımızı verin diyor. Kötü bir şey demiyorlar ki. Bakanlarımıza, 9 milletvekilimize, belediye başkanlarımıza sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun, doğalgazımızı verin. 

MAHALLEMİZ DERTLİ

Hastanebaşı Mahalle Muhtarı Hasan KÖKNEL: Bizim mahallemiz dertli. Sobayla, odunla, kömürle sıkıntı çekiyor. Yetkililere çağrı yapıyoruz. Dönüşüm olmuyorsa artık doğalgazımızı versinler lütfen. 

MASRAFI KARŞILAYALIM

Bayram DERE: Seçimlerde hep geliyorlar ama derdimize derman olmuyorlar. Kentsel dönüşüm yapıyorlarsa yapsınlar yoksa doğalgaz versinler insanlar rahat yaşasın. Köylere doğalgaz geldi, bulvarın üzerindeki bir mnahalleye doğalgaz gelmedi. Bunun arkasında başka bir niyet var ki soruna el atmıyorlar. Mahalleli olarak yapım masrafı neyse biz verelim ama doğalgaz verilsin artık. Bu insanlara bu kadar eziyet çektirmeye kimsenin hakkı yok. 

Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti

YÜKTEN KURTURULURUZ

Nazım ÖZTÜRK: Mahallemizde kentsel dönüşüm olmasını istiyoruz. Evlerimizin çatıları akıtıyor. Kentsel dönüşüm olmayacaksa da doğalgaz bekliyoruz. Bir tüp 500-600 lira olmuş. Doğalgazımız olursa bu yükten kurtulacağız. Yaşlı insanlar sobayı yakamıyor. Ya doğalgaz ya da kentsel dönüşüm istiyoruz. 

BİNALAR ÇÜRÜK

Yılmaz SOYLU: Mahallemizde çok sayıda metruk bina var. Bir an önce kentsel dönüşüm bekliyoruz. Doğalgaz gelse bile binalar çürük. Yarın yıkılacak diye bu binalara masraf yapamıyoruz. Eğer kentsel dönüşüm gelmeyecekse biz binalarımızda düzenleme yapalım, doğalgazımızı versinler.

YAZIK DEĞİL Mİ?

Fevzi SOYLU: Dönüşüm olmayacaksa doğalgaz istiyoruz. Yazık değil mi bu kadar millete. 

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.