A Milli Takım'ın maç saatinde değişiklik
A Milli Takım'ın maç saatinde değişiklik
İçeriği Görüntüle

Spor yorumcusu Hasan Şaş, Dünya Kupası’na katılan A Milli Takım’ın performansına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“ŞANSIMIZ YÜKSEK”

sporON YouTube kanalında konuşan Şaş, Türkiye’nin gruptan çıkma ihtimalini yüksek gördüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gruplarda ABD, Paraguay ve Avustralya var. Türkiye bu gruptan çıkar. Şanslı demeyeyim de tabii ki Dünya Kupası maçları ama rakiplerin kadro ve oyun mentalitelerine bakınca, Türkiye'nin de büyük oyuncuları var, o konsantrasyonla turnuva maçı daha rahat olacak. İlk maçı kaybetseniz bile 2 maçı kazansanız çıkabiliyorsunuz bir üst tura. 8 tane en iyi üçüncü çıkıyor… Burada şansımız yüksek futbol adına baktığımız zaman. Ondan sonra 32'ye kalınıyor. Ondan sonraki maçlarda konsantrasyonu çok yüksek maçlar ortaya çıkıyor. Burada hem futbolcu kaliteni ortaya koyman lazım hem turnuva maçı gibi oynamak lazım."

“GRUPTAN ÇIKARIZ”

Grup aşamasına ilişkin görüşlerini sürdüren Şaş, Türkiye’nin rakiplerini geçeceğine inandığını dile getirerek şunları söyledi:

"Turnuva maçından kastım daha temkinli, Romanya ve Kosova maçı gibi olacak. Bu temkinin baskıyı yaratmaması lazım, kontrollü ama futbolcuların yeteneklerini sahaya sunduğu bir takım görüntüsü olması lazım. Kosova ve Romanya maçındaki futbolumuzla gruptaki 3 takımı geçeceğimize inanıyorum. 32'ye kaldığımızda o oyunlar yetmez, tek maça düşeceği için daha fazlasını yapmamız lazım."

“YARI FİNAL SÜRPRİZ OLMAZ”

Açıklamalarında iddialı bir tahminde de bulunan Şaş, şu ifadeleri kullandı:

"Güzel bir kura şansı ile yarı finale kadar çıkmamız sürpriz olmaz. Bu çocuklar bunu yapabilir."

Kaynak: HABERLER