Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Ahmet Yavuzel, hammaddenin yüksek fiyattan ithal edildiğini kaydetti. Yavuzel, "Mobilya sektöründe son altı ayda fiyatlar yüzde 80 arttı" dedi.

'AKILALMAZ YÜKSELİŞ'

Pandemiyle birlikte sektörde fiyat artışı yaşanmaya başladığını aktaran Yavuzel, Samsun Medya Grubu'na yaptığı özel açıklamada, "Özellikle geçtiğimiz kasım ayından itibaren bu artış devam etti. Hammaddede ihracat çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu sebeple mobilyanın iç piyasadaki fiyatı akıl almaz şekilde yükseliyor. Son altı ayda mobilya sektöründe yüzde 80 oranında bir fiyat artışı yaşandı. Bazı ürünlerde yüzde 200 fiyat artarken, bazı ürünlerde ise en az yüzde 40 fiyat artışı oldu" diye konuştu. Yavuzel, bu noktada dış pazara hammadde olarak değil de, hammaddeyi işleyip mamul olarak katma değeri yüksek ürün satılması gerektiğini söyledi.

65s44s.jpg

VATANDAŞ UCUZ ÜRÜNE YÖNELDİ

Yavuzel, düğün sezonunun açılmasına rağmen, vatandaşın istedikleri ürünü satın almakta zorlandığını söyledi. Yavuzel, "İç piyasadaki yüksek fiyat tüketicinin önüne geliyor. Vatandaşın alım gücü düşüyor. Tüketici, daha fazla ekonomik ürünler tercih ediliyor. Ancak onun da fiyatları yükseliyor. Düğün sezonu açıldı. Ancak insanlar istedikleri ürünü almakta zorlanıyorlar" diye konuştu.

08-mobilya (2).jpg

'E-İHALE İLE SATIŞ YAPIYORUZ'

Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, mobilya sektöründe yaşanan fiyat artışına ilişkin yaşanan hammadde ihracatı hakkında bilgi verdi. Samsun Orman İşletme Müdürlüğü'nden e-ihale yoluyla satış yapıldığını belirten Özkolay, şunları kaydetti: "Müdürlük olarak, ormanın yapısına göre gerçekleştirdiğimiz bakımlarda çıkan ürünü, bu ürün tomruk olabilir, sanayi de olabilir. Depodan e-ihale ile satılır. Kimse kimseyi görmez. Bizden ihale yoluyla ürün alanlar, bunu ne yapar, nereye satar, onu bilmiyoruz. Diğer türlü, bir tahsis yapıyoruz. Burada da fabrikalara veriyoruz. Yani ki çeşit satış yapıyoruz. Türkiye'nin her yerinden ihaleye girebilir ve satın alabilirsiniz."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

08-mobilya.jpg