- Balkondan çöp atan kişi 3 ay hapis cezası aldı.
- Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanığı huzuru bozma suçundan cezalandırdı.
- Defalarca uyarılara rağmen çöp atan sanık hakkında dava açıldı.
- Yargıtay 12. Ceza Dairesi yerel mahkeme kararını usulüne uygun buldu.
- Karar, komşuluk ilişkilerinde emsal nitelikte hukuki örnek oluşturdu.
- Resmî yargı süreci tamamlandı; ayrıntılar Samsun Gazetesi’nde
Malatya’da yaşanan bir komşu anlaşmazlığı, Yargıtay’ın dikkat çeken bir kararına konu oldu. Sürekli olarak balkonundan çöp atan ve halı silkeleyen bir kişi, komşusunun şikayeti üzerine “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan yargılandı.
3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Defalarca yapılan uyarılara rağmen davranışını sürdürdüğü belirlenen sanık hakkında Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, sanığın eylemlerinin komşusunun huzurunu bozduğu gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına hükmetti.
YARGITAY KARARI ONADI
Sanığın avukatı kararı temyiz etti ancak dosya Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından incelendiğinde, yerel mahkemenin hükmü “usul ve yasaya uygun” bulunarak onandı.
EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR
Yargıtay’ın bu onama kararı, benzer komşuluk anlaşmazlıkları için emsal teşkil edecek nitelikte. Karara göre balkondan halı silkelemek, çöp atmak veya benzeri rahatsız edici davranışlarda bulunmak, artık “huzur ve sükunu bozma suçu” kapsamında değerlendirilebilecek.





