Beyoğlu’nda matem orucu tutan vatandaşlarla birlikte iftar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Muharrem ayının ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Muharrem Ayı dolayısıyla Beyoğlu Örnektepe mahallesinde matem orucu tutan vatandaşlar için Örnektepe Pir Sultan Abdal Derneği’nde iftar programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Erdal Baba, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

"Bugün cemiz, iyilik için bir aradayız"

Vatandaşlarla aynı sofrada olmaktan ve aynı lokmaları paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demircan, “İslam dininin anlamı barış demektir. İlk önce kendinle, sonra da çevrenle barışık olacaksın. Bugün cemiz, iyilik için bir aradayız. Bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan Cenab-ı Allah’a şükrediyorum. Bu sofrada birliğimiz ve beraberliğimiz için dua ettik, lokmamızı paylaştık. Cenabı Allah hepimizi lokmamızı paylaşanlardan ve çevresine güzellikler yayanlardan eylesin. Muharrem ayının ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz orucunuzu kabul eylesin” dedi.