Türk Kızılayı, kan stoklarının azaldığını açıklayarak, vatandaşlara kan bağışı yapma konusunda çağrı yaptı. Türk Kızılayı, resmi internet sitesinden ‘’Kan Dostum, Biz kötü günleri hep beraber atlattık. Şimdi sana her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kan stoklarımız azalırken bizi yalnız bırakma. Kan merkezlerimizi ziyaret et. ‘İyilikSensizOlmaz" paylaşımını yaptı.

SIKINTI YAŞANABİLİR

Bugünlerde toplumsal dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Türk Kızılayı, kan bağışçılarını Türk Kızılayı Kan Bağışı Noktaları'na davet etti. Kan bileşeni stok seviyesinin yeterli olmadığını belirten Türk Kızılayı, önümüzdeki süreçte önleyici sağlık politikaları doğrultusunda sıkıntı yaşanabileceğinin öngörüldüğünü aktardı. Türk Kızılayı, ''Bu kapsamda kan bileşeni stok seviyesinin korunması gerekmektedir. Salgının ilerleyen günlerinde siz bağışçılarımıza ulaşmak daha da zorlaşacaktır. Nitekim basında da görebileceğiniz üzere diğer ülkeler, salgının en yoğun olduğu dönemde ulusal kan bağışı çağrısına çıkmak mecburiyetinde kalmışlardır. Diğer ülke tecrübeleri de ilk önlem olarak salgın sürecine yeterli kan stoku ile girilmesinin önemini ortaya koymaktadır'' açıklamasını yaptı.

ÖNLEMLER ALINDI

Türk Kızılay’dan yapılan açıklamada "Gerek mobil kan bağışı noktaları gerekse sabit kan bağışı noktalarımızda tüm hijyen tedbirleri alınmıştır. Hem personelimizin sağlığı hem de halk sağlığı için gerekli tedbirler hayata geçirilmiştir. Kan bağış noktalarımızda kalabalıklara izin vermeden sırayla içeri alınmakta, girmeden önce ateş ölçümü yapılmaktadır. Covid-19 virüsü, kan bağışı işlemi ile size bulaşmaz. Türk Kızılay, diğer viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere bağışçılara hastalık bulaşmamasına karşı tüm önlemlerini almıştır. Kan bağışı toplama faaliyetlerinde kullanılan malzemeler tek kullanımlıktır. Yanı sıra, çalışanlarımız da genel hijyen kurallarının yanında gözlük, maske, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımlarla çalışmaktadır" denildi.