İki yıl süren pandemi kısıtlamalarının ardından ilk kez hac ibadetlerini yerine getirildiğini kaydeden Kesmen Turizm Yönetim Kurulu Başkanı, İlahiyatçı-Yazar Sami Kesmen, "Grubumuz hacılarıyla çok verimli ve başarılı bir hac dönemi yaşadık" dedi.

KUTSAL TOPRAKLARA GİTTİLER

Anayasa gereği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gözetim ve denetiminde gerçekleşen hac ibadetinin yüzde 50 kontenjanını A grubu seyahat acentaları kullanıyor. Bu kapsamda Samsun'da hizmet veren Kesmen Turizm Seyahat Acentası da bir grup vatandaşı, hac ibadetlerini yaptırmak üzere kutsal topraklara götürdü. Yaklaşık bir aydır kutsal topraklarda bulunan hacılar, dün itibarıyla Samsun'a döndüler. 

'YENİ UYGULAMALAR YERİNDEYDİ'

Hacıların başında kutsal topraklarda bulunan ve vatandaşların tüm hizmetleriyle yakından ilgilenen, Kesmen Turizm Yönetim Kurulu Başkanı, İlahiyatçı-Yazar Sami Kesmen, yaptığı açıklamada, "Bu yıl ülkemizden yaklaşık 40 bin, diğer ülkelerle birlikte de yaklaşık 1 milyon müslüman hac ibadeti yapmıştır. Pandemi nedeniyle sayıyı sınırlı tutan Suudi Arabistan Krallığı, iki yıllık aradan sonra bu yıl hac organizesine yeni yöntemler getirmiştir. Hacı sayısı az olmasına rağmen, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevide geliştirilen yeni uygulamalar yerinde olmuştur. Daha disiplinli, daha sorunsuz ve daha düzenli bir uygulama ortaya konulmuştur. Hacılarımız, her ne kadar uygulamalardan dolayı yorgunluk yaşadılarsa da, geçmiş yılların tecrübelerine sahip olan bizler, uygulamaların faydalı olduğunu düşünmekteyiz" diye konuştu. 

'ÇOK VERİMLİ GEÇTİ'

Çok verimli ve başarılı bir hac dönemi yaşadıklarını dile getiren Kesmen sözlerine şunları ekledi: 

"İbadet ve ziyaretler başta olmak üzere; ilgi, bilgi ve sevgiyle yoğurulmuş bir hizmet sunduk. Mutlu ve memnun döndük. Her hangi bir sorun yaşamadık. Hacılarımızın 65 yaşla sınırlı olması, hasta olma oranını da azaltmıştır. Hacca gitmek için sıra bekleyen vatandaşlarımızı Yüce Allah en kısa zamanda hac yapmayı nasip etsin." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.