Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'de yaş şartının olmayacağını açıklarken, 2 milyondan fazla vatandaşa emeklilik yolu açıldı. Dün akşam gelen açıklama sonrası pirim günlerini hesaplatmak isteyenler, SGK binalarına akın etti. Samsun'da SGK önlerinde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

KRİTİK EYT AÇIKLAMASI GELDİ

Milyonların beklediği EYT düzenlemesi için kritik açıklama geldi. Dün akşam kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de yaş şartının olmayacağını duyurdu. Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı açıklanırken, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmadan şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabileceği açıklandı.

WhatsApp Image 2022-12-29 at 11.44.44

SAMSUN'DA SGK ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş, yapılan açıklama sonrası sabahın erken saatlerinde prim günlerini hesaplatmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

WhatsApp Image 2022-12-29 at 11.44.43 (1)

"12 YIL DAHA BEKLEYECEKTİM"

EYT düzenlemesi olmasa 12 yıl daha beklemek zorunda kalacağını ifade eden 43 yaşındaki Muhammet Arslan, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Eğer EYT düzenlemesi olmasaydı 12 yıl daha bekleyecektim. 28 yıl çalıştım. Düzenlemeyle birlikte 43 yaşında emekli oluyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Allah başımızdan eksik etmesin. Bugün de SGK’da çok yoğunluk var. Önceden kuruma rahat girerken artık içeriye sırayla alıyorlar” dedi.

"43 YAŞINDA EMEKLİ OLUYORUM"

Düzenleme ile 55 yerine 43 yaşında emekli olacağının altını çizen Kadir Öztürk, “Ben EYT düzenlemesinden yararlanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum. 1996 yılında sigorta girişim vardı. Günümü ve çalışma yılımı doldurdum. Yaş dolayısıyla EYT’yi bekliyorduk. EYT düzenlemesi olmasa 55 yaşında emekli olacaktım. Şu anda 43 yaşında emekli oluyorum” diye konuştu.

AW792250_01

"HERKES BAZI ŞEYLERE KATLANACAK"

Emekliliğine kısa bir süre EYT’den yararlandığı için çok mutlu olduğunu belirten Güray Yüksel ise “Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyoruz. EYT düzenlemesi olmasa 3,5 yıl daha bekleyecektim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün herkes SGK’ya geldi. Bir yoğunluk var ama herkes bazı şeylere katlanacak” şeklinde konuştu.

AW792250_05

İŞLEMLER E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİR

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oluşan kuyruk sonrası EYT ile ilgili işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini açıkladı.

BORÇLANMA BAŞVURUSU VE TAKİBİ DE MÜMKÜN

e-Devlet platformu üzerinden hizmet süreleri görülebiliyor, eksik günler için borçlanma başvurusu ve takibi yapılabiliyor. Emeklilik başvuruları da yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.