Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 2 yıl önce, "Yol sorunu kalmayacak" dediği Vezirköprü ilçesi çöken ve çatlayan yollarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolun 4 kez çöktü, Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yapılacağı alana giden güzergahın hali de tepkilere neden oldu.

TEHLİKE OLUŞTURUYOR

İddiaya göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında yapılan ve geçen yıldan bu yana peş peşe çökmelerin yaşandığı Kale-Kızılcakoru yolunda bir metre civarında çökmeler meydana geldi. Çöken yol yol sürücüler için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

4 KEZ ONARILDI

Vezirköprü Vatandaş Gazetesi'nden alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 4 kez onardığı alanın 4 günden fazla dayanmadığı ve çöküntünün yeniden oluştuğu bildirildi. Vatandaşlar, yolun mevcut kısmının onarımının mümkün olmadığını yolun biraz yukarıdan başka bir noktadan verilmesi gerektiğini bu alanın da Orman İşletme'ye ait olduğu belirttiler. Çöküntü yaşanan bölgede hiçbir uyarıcı işaret ve levha olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, "Yolun düzeltilmesi ve kalıcı hale gelebilmesi için birilerinin bu noktada kaza mı yapması gerekiyor?” sorusunu yönelttiler.

FESTİVALE GİDEN YOL BOZUK

Öte yandan, iddiaya göre, bu yıl 11-12 Temmuz tarihlerinde Kunduz Festival Alanı'nda düzenlenecek ve binlerce güreşseverin katılacağı ilçenin en önemli festivallerinden biri olan Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne sayılı günler kala, festivale giden yolun bozuk olması vatandaşların tepkisine neden oldu. İlçenin sosyo-ekonomik gelişimi ve tanıtımı anlamında önemli bir yere sahip olan festival için bölgede organizasyon hazırlıkları devam ederken, yol sorununun giderilip giderilmeyeceği merak konusu oldu. Binlerce kişinin katılacağı festivalde, mevcut yolun Vezirköprü’nün tanıtımına zarar vereceğini ifade edilerek, yetkililerin biran önce çalışma yapması gerektiğine dikkat çekildi.

DEMİR NE DEMİŞTİ?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 11 Ocak 2020 yılında Vezirköprü ilçesinde değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, "Dönemimiz sonunda yol sorunu kalmayacak" demişti. Toplantıda; yol, alt yapı, içme suyu ve sanayi konularında ilçede yapılacak çalışmaları değerlendiren Demir, Vezirköprü-Havza karayolu Sanayi bölgesi ve mahallelerin yol sorunları hakkında açıklamalarda bulunarak, "2020 yılında 150 km yol yapımına ek olarak 50 km daha ilave edeceğiz. Vezirköprü ilçemizde Büyükşehir Belediyemizin geçmişinde yaptığı yolun toplamı kadar, 2020 yılında yapacağız. Bu yıl acil durumda olan hiçbir yolumuz kalmayacak. 2021 yılında da insanlarımıza verdiğimiz sözü büyük çapta yerine getirmiş olacağız. Yani dönemimizin sonuna geldiğimizde artık yol sorunu diye bir şey kalmacak" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, Vezirköprü ilçe trafiğini rahatlatmak içi somut adımlar atacaklarını söyleyen Demir, ilçede otopark sorununu da çözeceklerini ve 2020 yılında büyük ölçüde mesafe kat edeceklerini belirtmişti.

YOL TEPKİSİ

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu ise, ilçedeki yol sorunu, imar ve yapılaşma, hastanede doktor eksikliği, otopark sorunu muammasını gündeme getirerek, "Vezirköprü, talihini yenememiş bir ilçe olarak zihinlerde kalacak" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN