Terör örgütü PKK’nın sözde 2. Kandil olarak adlandırdığı Afrin’den Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından kaçmak zorunda kalan teröristler, örgütün daha önce yuvalandığı Sincar’a sığınmak zorunda kalmıştı. Sincar’da 2. Kandil hazırlıklarının önünü alan Türkiye, Bağdat yönetimini uyararak, teröristlerin oradan çıkarılması için çağrı yapmıştı. “Gerekirse bir Zeytin Dalı da oraya olur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından terör örgütü açıklama yaparak bölgeden çekildiğini ilan etmişti. TSK unsurları ise zaman kazanmak ve operasyonu durdurmak için yapılmış muhtemel açıklama karşısında hazırlıklarını ara vermeden sürdürmüştü.


ORDUDAN KURMACA HAREKET

Irak Ordusu’nun bölgeye müdahale edeceğiz açıklamasının ardından Türkiye gelişmeleri yakından takip ediyor. PKK’lı teröristlerin Sincar’dan çıkarılmaması halinde Mehmetçik harekete geçecek. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, 15. Tugay'a bağlı birliklerin Sincar ilçesi ve Sinun kasabasına geçip ağır silahlarla bölgede konuşlandığını duyurdu. Resul, ordu güçlerinin PKK'nın Sincar'dan çekildiği bölgelere yerleştiğini belirtti.

MEHMETÇİK HAZIR KITA

Açıklamanın üzerinden çok kısa süre geçmiş olmasına rağmen Iraklı askerlerle, PKK’nın bölgedeki uzantısı YBŞ’li teröristleri yan yana gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Böylece Irak ordunun harekatının düzmece olduğu iddiaları neredeyse kesinlik kazandı. Teröristlerin Sincar’ı terk etmemeleri veya Irak güçlerinin buna yönelik bir hamle yapmaması halinde, Ankara kimseye ikinci bir şans tanımayacak. Türkiye sınırına sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunan Sincar’a havadan ve karadan operasyon başlatılacak.  Harekat kapsamında aynı bölgede bulunan Hakurk-Avaşin-Basyan’daki terör yuvalarına tek tek girilerek imha edilecek.

Bölgeden gelen fotoğraflar PKK’nın bölgeden çekilmediğini ve Iraklı askerlerin teröristlere operasyon yapmadığını gösteriyor.

Kaynak: Güneş