BURSA (AA) - Hepsiburada tarafından organize edilen E-Ticaret Zirvesi'nin ikincisi Bursa'da gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen zirvede, teknoloji ve finans sektörlerinin önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de e-ticaretin gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

Bilişim Sanayicileri Derneğinin (TÜBİSAD) verilerine göre, 2013 yılından bugüne e-ticaret hacminde yüzde 120'nin üzerinde bir büyüme olduğunu belirten Ekmekçi, şunları kaydetti:

"80 milyonluk nüfusumuzun yarısından fazlası 30 yaşın altında. Kredi kartı oranımız Avrupa ortalamasının üzerinde ve ülkemizin bir ucundan diğer ucuna 24 saatte paket ulaştırabiliyoruz. Yani daha yolun başındayız diyebiliriz. Her sektörde olduğu gibi e-ticarette de sürdürülebilir bir başarı için farklı müşteri gruplarının ihtiyaç ve beklentileriyle uyumlu, geniş ürün grupları ve marka seçeneklerinin sunulabilmesi gerekiyor. Türkiye'nin potansiyeline güveniyor ve ülkemizin geleceğini çok parlak görüyoruz."

Bursa ve çevre illerde faaliyet gösteren 500'ün üzerinde işletmenin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ikinci bölümünde ise Hepsiburada iş ortakları ve iş ortağı olmaya karar veren katılımcılara pazar yeri eğitimi verildi.

E-ticarete geçiş için yapılması gerekenlerin adım adım anlatıldığı eğitimde, online ödeme sistemleri, dijital pazarlama yöntemleri, çoklu kanal yönetimi, teslimat konularında detaylar aktarıldı. Eğitim seanslarının da yer aldığı etkinlikte Bursa'da e-ticaret yapan işletmelerin başarı hikayeleri de işletme sahipleri tarafından paylaşıldı.