Samsun'da üçüncü kez 19 Mayıs Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Osman Topaloğlu, Samsun Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu. Projeler ve çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Topaloğlu, "UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kuş Cenneti asıl listeye alındığında ilçemiz turizm merkezi haline gelecek" dedi.

LİSTEDE İLK 100'DE 
Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, gelişmişlik seviyesine bakıldığında Türkiye'de ilk 100'de yer aldığını  belirterek,  "Burası Allah tarafından birçok güzellikle donatılmış bir ilçe. Bakir bıraksanız bile tanıtımı yapıldığı takdirde çok fazla turist çekebilecek güzide ilçelerimizden bir tanesi. İnşallah bu dönemde planladığımız, vatandaşlarımıza sunduğumuz mega projelerimizi de hayata geçirip 19 Mayıs’ı gelecek kuşaklara çok daha güzel, yaşanabilir, her gelenin beğeniyle bahsedebileceği bir ilçe durumuna kavuşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

2020'DE BİTECEK 
Kültür Merkezi Projesi'nden bahseden Başkan Topaloğlu, “Yeni başladığımız 'Kültür Merkezi Projesi' var.  2020’de tamamlanacak olan bu projede, konferans salonu, düğün salonu, fuaye, atölyeler, VIP salonlarıyla vatandaşlarım her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Bunun haricinde dere kenarından, Atatürk Bulvarı’nın üzerindeki köprüden başlayan sağlı sollu bölümde peyzaj, ışıklandırma, bazı sosyal donatı alanları, yürüyüş ve bisiklet yolunun olduğu bir projemiz var. Bu projemizi bakanlığımızla paylaşarak destek almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

TURİZM MERKEZİ OLACAK
İlçenin sahil şeridinde yer almasının turizm merkezi olma yolunda ilerlemesinde büyük bir avantaj olduğunu belirten Başkan Topaloğlu, “Sahillerimizi, hafta sonu ve tatillerde her gün on binlerce insan kullanıyor. Sahil şeridinde yapılacak olan projeler, ilçemizin geleceği açısından çok önemli. Nebiyan’da da küçük bir bölgemiz turizm alanı ilan edildi. Bu alanda yatırımcılar ve girişimler çalışmalar yapıyor. Tabi bir de Kuş Cenneti var. Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan cennet için bu ay içerisinde UNESCO’nun hakem heyeti gelip, gereken kararı verecek. Geçici listeden, asıl listeye girdiğimizde Türkiye’deki tek tabiat varlığı olarak ilçemize gelecek olan yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapmış olacak. Burası tam bir turizm merkezi haline gelecek. Bu nedenle yerli ve yabancı turistlere daha güzel bir 19 Mayıs’ı sunabilmek, için hem  büyükşehirin hem de bizim bir çalışma içerisine girmemiz lazım” dedi. 

Merve İLHAN, Ekrem ASLAN