Ekonomi Bakanlığı’nın sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgilendirme programı kapsamında, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de bulunan ihracatçı firmalar 3-4 Kasım tarihlerinde ziyaret edilecek. Firma ziyaretlerinin ardından destek ve hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal başkanlığında yaklaşık 100 kişiden oluşan Ekonomi Bakanlığı Heyeti, Adana’da 50, Mersin’de 50, Hatay’da 30, İskenderun’da 20 ve Osmaniye’de 10 olmak üzere bölgede yerleşik 160 firmayı ziyaret edecek. Firma ziyaretleri, İhracat Genel Müdür Vekili Volkan Ağar, İthalat Genel Müdür Vekili Ahmet Erkan Çetinkayış, AB Genel Müdürü Murat Yapıcı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Vekili. Zafer Soylu, Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdür Vekili Arzu Yılmaz ve Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tuzcu başkanlıklarındaki 16 farklı çalışma grubu tarafından her ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Firma ziyaretlerinde, Dahilde İşleme Rejimi, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları; ithalatta ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları, mal ve hizmet ticaretine yönelik ikili ve çok taraflı ticaret anlaşmaları, iller bazında "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" kapsamındaki destekler, serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, ürün güvenliği uygulamaları, ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri, Türkiye ve Dünya ekonomisi, dış ticareti ile ilgili gelişmeler hakkında firma temsilcilerine bilgi aktarılacak.

Bilgilendirme toplantısı 4 Kasım’da

Ekonomi Bakanlığı Heyeti’nin firma ziyaretlerinin ardından, Adana Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde 4 Kasım Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında destekler ve faaliyetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın faaliyetleri ve destekleriyle ilgili önemli bilgilerin verileceği toplantıya, Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal ile İhracat Genel Müdür Vekili Volkan Ağar, AB Genel Müdürü Murat Yapıcı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, İthalat Genel Müdür Yardımcısı Cavit Özdem katılacak.

Toplantıda sanayici ve ihracatçılar ihracat, ithalat, yurtiçi ve yurtdışı yatırım, serbest bölge ve ürün güvenliği denetimi konularında karşılaştıkları sorunları doğrudan Bakanlık yetkililerine aktarma imkanı bulacak.