Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencilerine yönelik Rehber Öğretmeni Nevra Erserim tarafından gerçekleştirilen “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” konulu seminer büyük ilgi gördü. Yapılan çalışmalardan olumlu sonuç alınabilmesi için öğrenciler kadar velilerin de üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Erserim, verimli ders çalışma metotlarını soru cevap yöntemiyle anlattı.

Eğitimin bütün safhalarında görülen ders çalışma ile ilgili sıkıntıların giderilmesi ve kullanılan zamanın verimli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalara Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bir yenisi daha eklenerek öğrencilere yönelik Verimli Ders Çalışma Teknikleri konulu seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan GKV Özel Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Nevra Erserim, “Bu seminerde öğrencilerimizin en çok problem yaşadıkları konular olan ders çalışmaya başlamakta neden sıkıntı yaşarız. Ders çalışırken neden konsantrasyonumuzu sağlayamayız. Neden çalıştığımız halde başarılı olamayız, sorularının cevapları ayrıntılı olarak verilmiştir. Verimli ders çalışma nedir, Okul başarısını önemli ölçüde etkileyen çalışma alışkanlıkları nelerdir, Amaç doğrultusunda, planlı programlı çalışmak ne demektir. Gibi konuların ayrıntılı olarak anlatıldığı seminerde, öğrencilerimize ”Verimli Ders Çalışmanın” sadece ders çalışmak için zaman ayırmak olmadığı, aksine hem ders çalışmak için zaman ayırıp hem de diğer sosyal etkinliklerin de planlanması olduğu ifade edilmiştir” dedi.

Başarıda velilerin de önemli rolü vardır

Öğrencilerin verimli ders çalışabilmeleri ve eğitimde ki başarılarında ailenin de önemli rol oynadığını ifade eden Erserim, “Öğrencinin elde edeceği başarı veya başarısızlıkta elbette öğrenci kadar ailenin de önemli rolleri bulunuyor. Öğrencinin koşullara uygun bir ortamda gerekli ders araç ve gereçlerine sahip olarak derslerine çalışması ve ödevlerini zamanında yapması önemlidir. Burada ailenin dikkati ve takibi de büyük önem taşımaktadır. Öğrencinin sadece okula gönderilmesi yeterli olmayıp ailenin okulla ve öğretmenlerle sürekli diyalog içerisinde olması ve çocukta meydana gelen gelişimleri periyodik olarak takip etmesi, alınması gereken önlemleri alması çok önemlidir. Bizler sürekli bu konuda velilerimizi bizzat arayarak bilgilendirmekteyiz. Gerekli olduğu zaman da okula davet ederek bir öğrencinin başarılı olabilmesi için neler yapılması gerektiğini ebeveynlerle paylaşmaktayız. Burada asıl olan öğrencinin konulara duyarlılığını ve ilgisini arttırmaktır” diye konuştu.