Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında süt ve süt ürünlerinin de yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklanmıştı. Erzincan tulum peyniri üreticileri, Erzincan tulum peynirine kara leke vurmaya çalışanların kamuoyuna açıklanmasını ve gerekli cezaların verilmesini istedi.

Erzincan Şavaklılar Derneği Başkanı Celal Yılmaz, açıklanan listeler arasında Erzincan Şavak Tulum Peyniri’nin de yer aldığını ve açıklanan ürünlerin Erzincan’a ait olmadığını belirtti. Farklı bölgelerden peynirleri alarak büyük şehirlerde Erzincan Tulum peyniri adı altında satan birçok firmanın bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu işin para cezaları ile önlenemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Erzincan tulum peyniri üreticileri olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını dile getiren Celal Yılmaz, sahte ürünlerin kimler tarafından piyasaya sürüldüğü konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

Erzincan’ın değeri olan tulum peynirini karalayan firmaların en kısa zamanda ortaya çıkarılmasını isteyen Celal Yılmaz, sahte ürünleri firmalara satan aracıların isim isim kamuoyu ile paylaşılmasını da istedi.