Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, sosyal medyadan Kuşadası’na yönelik yaptıkları tanıtımlarla önemli mesafe aldıklarını söyledi. Takipçi sayısı milyona yaklaşan Kuşadası Güvercin isimli sayfanın Kuşadası’ndan takipçi sayısının sadece 11 bin civarında olduğunu açıklayan KUTO Başkanı Akdoğan, bu konuda öncelikle Kuşadası’ndan takipçi sayısının artması için sezon öncesi sayfayı tanıttıklarını belirtti. “2016 Yılı başından itibaren başlattığımız sosyal medya tanıtımlarımızla ve sayfalarımızdan verdiğimiz reklamlarla milyonlarca kişiye ulaştık” diye konuşan KUTO Başkanı Akdoğan; Kuşadası Güvercin sayfasının BoomSocial’in Türkiye genelinde ölçümleme ve analizlerine göre seyahat sektörü hayran sayfaları içerisinde bir çok ünlü sosyal medya sayfasını geride bırakarak 6’ıncı sırada yer aldığına dikkati çekti.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan KUTO Başkanı Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Takipçi sayısı milyona yaklaşan sosyal medya sayfamızda; 32 farklı konuda ve bir genel Kuşadası tanıtım filmi hazırlattık ve yayınladık. Sayfamızda, reklam gösterim sayımız 265 milyon 789 bin 893, video izlenmesi 42 milyon 177 bin 345 (en az 3 saniye), eylemde bulunan kişi sayısı ise 9 milyon. Tüm üyelerimizin kendi tanıtımlarında da yararlanabildiği tüm sayfa gönderilerimizi, diğer sosyal medya hesaplarımızda da yayınlıyoruz. Geçtiğimiz yıl aldığımız Emniyet verilerine göre, 2016 yılında, 2015 yılına göre yerli pazardaki yüzde 50 artışta, yaptığımız sosyal medya tanıtım çalışmalarımızın payının büyük olduğunu düşünüyoruz.2017 yılında da tanıtım çalışmalarımıza durmaksızın devam ettik ve 2017 verileri de yayınlandığında sizlerle paylaşacağız. Kuşadası Ticaret Odası olarak yaptığımız tanıtımlarla, ilçemiz için en faydalı adımı attığımızı düşünüyoruz. Ama milyona yaklaşan takipçi sayımızı incelediğimizde, yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce takipçisi olan sayfamızın, 100 binin üzerinde yerleşik nüfusu olan Kuşadasından takipçi sayısının ise sadece 11 bin 296 olduğunu görüyoruz. Kuşadası’nı tanıtmada Kuşadası’nda yaşayanlarında payı olması ve daha fazla insana ulaşmak düşüncesiyle öncelikle sayfa tanıtımımızı Kuşadası’ nda yapma ihtiyacı duyduk ve yerelde de verdiğimiz reklamlarla sayfanın tanıtımını yapmaya başladık" dedi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, yaklaşan sezon öncesi özellikle Kuşadası’nda yaşayanları da Kuşadası’nın tanıtımına yönelik Kuşadası Güvercin sosyal medya hesaplarını takip etmeye davet etti ve Oda olarak verilen reklamlarla milyonlarca kişiye ulaşıldığını, Kuşadası halkının da bu sayfayı sahiplenmesiyle Kuşadası reklamının daha fazla yapılacağını sözlerine ekledi.