Van’ın Erciş ilçesinde ‘101 Okul 101 Kütüphane’ projesi kapsamında ilk ay yıldızlı kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Tekevler Mahallesinde bulunan Erciş İbn-i Sina İlkokulunda kaymakamlık ve belediye bünyesinde gerçekleştirilen ilk ay yıldızlı kütüphane Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Proje kapsamında ilçedeki okullara 42 kütüphane açtıklarını belirten Yaşar, Erciş’te şehircilik anlamında da güzel çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, "Belediye olarak 101 Okul 101 Kütüphane Projesini başlattık. Bu kapsamda genelde köy okullarımıza kitaplıklar yaptırarak kütüphaneler kuruyoruz. Amacımız ilçemize modern bir yapı kazandırmak. Tabi sadece bunlar ile kalmıyoruz. Modern şehircilik anlamında da ciddi çalışmalarımız var" dedi.

Projenin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini de anlatan Yaşar, "Bu proje ile ilçede okuma alışkanlığını kazandırmayı ve okuryazarlık seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Dünyayı okuyarak takip eden bir nesil yetiştirmek için belediyenin imkanlarını kullanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kitaplıkları ilçemizde bulunan meslek lisesinde üreterek yerli bir üretim yapmayı tercih ettik. Sahada ay yıldızlı kütüphaneleri görünce de çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışa, 108. Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Kurbani Özdaş, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, kamu, kurum amirleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.