Edinilen bilgiye göre olay, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, köyden taşımalı sistemle Yumurtalık'a gelerek okula giden ilköğretim 8. sınıf öğrencisi S.G. (14), 20 gün önce evine gitmeyerek bir kız arkadaşının evinde kaldı. Burada S.G. arkadaşına cinsel istismara uğradığını anlattı. S.G.'nin kız arkadaşı bu durumu ertesi gün sınıf öğretmenlerine anlattı. Öğretmen ise okul müdürüne giderek yaşananları anlattı. Okul müdürü hemen polise bilgi verdi. Polis tarafından S.G'ye, psikolog eşliğinde yaşadıkları anlattırıldı. S.G. Bu kapsamda yapılan operasyonda 27 kişi tutuklandı. Polis tarafından ise 2 kişi aranıyor.
"5 YIL ÖNCE PARTİ BAŞKANI ŞEKER VERİP İLİŞKİYE GİRDİ"

Polis araştırmayı derinleştirdiğinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarın 5 yıl önce başladığını ortaya koydu. Kız çocuğunun psikologa 9 yaşındayken okula gitmek için geldiği Yumurtalık ilçesinde markete gittiği sırada sonradan bir partinin ilçe başkanı olduğunu öğrendiği V.Y. isimli şahsın kendisine şeker verip kandırdıktan sonra götürdüğü yerde cinsel istismar uyguladığını daha sonra ilçedeki esnaf, iş adamları ile birlikte olduğunu ardından bu durumunun duyulmasıyla tehdit eden öğrencilerle okulda birlikte olduğunu, bir süre sonrada hem tehdit hem de para karşılığı pansiyonlarda erkeklerle birlikte olduğunu anlattığı öğrenildi.

30'DAN FAZLA KİŞİNİN ÇOCUKLA İLİŞKİYE GİRMİŞ OLABİLİR

Kız çocuğunun ayrıca polisin harekete geçmeden iki gün önce Yumurtalık'ta bir parkta otururken R.Ö. ile İ.B.'nin yanına gelerek, "Biz seni Kuşadası'na götürelim orada çok güzel bir hayat yaşarsın bize çalış" diyerek pazarlamaya çalıştığını söylediği öğrenildi. Polis bütün bu anlatılanlar ışığında gözaltına aldığı 30 kişiden 27'si tutuklandı. Polis şimdi kız çocuğunun ismini verdiği iki kişiyi daha arıyor ancak polis 5 yıldır cinsel istismara uğrayan bir kişinin daha fazla kişiyle birlikte olma ihtimaline karşılık sayının artabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Bu kapsamda devlet güvencesine alınarak yurda yerleştirilen kız çocuğuyla polis psikolog eşliğinde zaman zaman görüşme yapıyor.