SİNOP (AA) - Karadeniz'de son günlerde az miktarda avlanan hamsinin kilogram fiyatı 8 liraya kadar yükseldi. 

Sinop'ta uzun yıllar balık satışı yapan Namık Ünlü,​ AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsi sezonunun sonuna yaklaştıklarını söyledi. Uzun süredir kilogram fiyatı 5 lira seviyelerinde olan hamsinin vatandaşlar tarafından en çok ilgi gösterilen balık türü olduğuna işaret eden Ünlü, şöyle konuştu:

"Hamsi geçen yıla oranla bu yıl bol miktarda avlandı. Hem balıkçılarımız hem vatandaş memnun kaldı. Ama sezonun sonuna yaklaştığımız bu günlerde hamsi artık az miktarda avlanmaya başladı. Doğal olarak fiyatı yükselmeye başladı. İki gün öncesine kadar kilogramı 5 liradan satılan hamsi şimdi 8 liradan satılmaya başlandı. Sonuçta arz talep meselesi. Az olan ürünün fiyatı yüksek oluyor. Bundan sonraki süreçte de fiyatın giderek artacağını öngörüyoruz. 10 lira hatta 12 lira seviyelerine kadar çıkacaktır." 

Ünlü, hamsinin Rusya ve Gürcistan karasularına doğru göç etmeye başladığını vurgulayarak, "Hamsi yavaş yavaş karasularımızı terk etmeye başladı. Rusya ve Gürcistan tarafına bir gidiş söz konusu. Bu her sene yaşanan doğal bir olay. Hamsinin bu şekilde göç etmeye başlaması fiyatının gün geçtikte artması anlamına geliyor" diye konuştu. 

Ünlü, hamsinin az avlanması sebebiyle bazı balıkçı teknelerinin denize açılmamaya başladıklarını da sözlerine ekledi.