ADANA'da motosiklet çarpması sonucu ayağı kırılan Süleyman Güzel, hastane odasında yatarken önceden belirlenen randevuyu aksatmayıp oğlu Cemre Güzel'e sevdiği kız Tuğçe Aymergen'i geleneklere göre istedi.
Adana'da 52 yaşındaki memur Süleyman Güzel ile eşi Sonel Güzel, oğulları 23 yaşındaki Cemre Güzel'in sevdiği kız arkadaşı Tuğçe Aymergen'i, 27 Ekim'de istemeye ve söz kesmeye karar verdi. Aileler hazırlıklara başlarken takı almak için gittiği kuyumcudan dönen baba Süleyman Güzel'e, sokakta karşıya geçmek isterken motosiklet çarptı. Sol omuzu ile sağ bacağı 4 yerinden kırılan Güzel, götürüldüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kaza nedeniyle aileler, söz ve isteme töreninin ertelenmesini önerdi. Hastanede 26 Ekim'de ameliyat edilen Süleyman Güzel ise, ailelerin karşı çıkmasına rağmen kız isteme merasimini hastane odasında yapmaya karar verdi.
HASTA YATAĞINDA İSTEDİ
Bunun üzerine müstakbel gelin önceden planlandığı gibi aynı kız evinde olduğu biçimde geleneklere göre, hastane odasında müstakbel kayınpederi, damat adayı ile misafirlere Türk kahvesi ikram etti. Ardından da Süleyman Güzel, yatağında gelin adayını, Eskişehir'den gelen dayısı ve annesinden istedi. Tarafların onayı üzerine az sayıdaki yakınlara baklava ikram edilip söz kesildi. Geleneklere uygun olarak nişanlısına isimlerinin baş harflerinin işlendiği söz mendili hediye eden Tuğçe Aymergen, "Çok heyecanlıyım, çok mutlu bir gün hepimiz için. Babamızın kaza geçirmesinden dolayı böyle bir olay oldu ama yine de her şey çok tatlı" dedi.
'HERŞEY ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN
Damat adayı Cemre Güzel de, talihsiz kazaya rağmen mutluluğa adım attıkları için heyecanlı olduğunu söyledi. Kaza nedeniyle gelin adayını hastane odasında istemek durumunda kalan Süleyman Güzel de, "Böyle olmasını istemezdik ancak talihsiz bir kaza sonucu isteme merasimini hastane odasında geleneklerimize göre yapmak zorunda kaldık. Onların mutluluğu her şeyin ötesinde. Bir ömür boyu mutlu olsunlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI