Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA Üniversitesi'nde vize sınavları sırasında öğrencilere ücretsiz çorba, pide, simit, peynir, çay ikramı yapılacak.
Amasya Üniversitesi’nde yaklaşık iki hafta sürecek olan vize döneminin başlaması nedeniyle Dr.Seher Tekin Okuma Salonu'nda öğrencilere sınavlar süresince ücretsiz, çorba, pide, simit, peynir, çay ikram edilmeye başlandı. Uygulamanın ilk gününde Amasya Üniversitesi Rektör Prof.Dr.Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Feda Öner, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İlhami Türkyılmaz öğrencilere çorba ikram etti.
 İki hafta sürecek olan vizeler nedeniyle öğrencilerin beslenmelerine de dikat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Rektör Prof.Dr.Metin Orbay, "İkram Bizden İyi Not Sizden" sloganıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, "Biz de öğrenciyken bu tür sınav stresleri yaşamıştık. Onların hangi duygu ve düşüncelerin içerisinde olduğunu anlamak benim için çok uzak değil. Aslında bu faaliyet o dönemdeki düşüncelerimizin bir yansıması olarak görülmeli. Öğrencimiz en temel paydaşımız. Her şeyin en iyisine, en güzeline layıklar" dedi. 

FOTOĞRAFLI