Ankara’da memurlar ile Hükümet arasında süren zam pazarlığında son koz Hükümetten gelirken sendikalar bu oranı da yetersiz buldu.
Hükümetin son olarak 2016 yılı için Yüzde 5+4’lik zam teklifi sonrası yetkili sendika olan Memur-Sen masaya oturup pazarlığı sürdürme niyetinde gözükürken,,diğer sendikalar ise bu orana karşı. Malatya Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl de hükümetin biraz daha atım atması gerektiğini dile getirdi.
Verilen son teklifin kendilerini tatmin etmediğini belirten Bingöl, “Biz bu teklifi yeterli görmüyoruz. Bizim talebimiz 2016 yılı için yüzde 8+8, 150 TL maaş tabanına zam” dedi.
Ankara’da bağlı oldukları yetkili sendika Memur-Sen Konfederasyonu’nun gerekli girişimlerde bulunacağını aktaran Bingöl, “Bizim olmazsa olmazlarımızdan biri bu taleplerimizin yerine getirilmesidir” diye konuştu.
Hükümet ile yapılan pazarlıkların olumsuz sonuçlanması halinde ilk etapta 81 ilde basın açıklamaları yapacaklarını belirten Bingöl, sonrasında ise kitlesel eylemlerle tepkilerini dile getireceklerini söylediler. Bingöl, “Umut ediyorum ki bunlara gerek kalmadan memurların bu emekleri karşılıksız kalmaz. Hükümetin biraz daha özveriyle yaklaşması gerekir” dedi.
Türkiye’de şu anda 3 milyon memurun olduğunu ve bunların aileleri ile de birlikte 20 milyonluk büyük bir kitleye sahip olduğunu dile getiren Bingöl, hükümetin zam konusunda biraz daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.