Özgecan Aslan’ın Mersin’de vahşice katledilmesi ve kadına yönelik şiddetin durdurulması için Muratpaşa Belediyesi tarafından Alyazma Anıtı’nda tören düzenledi. Töre ve namus cinayetlerinde katledilen, şiddete maruz kalan kadınlara adanan ve katledilen 467 kadının isminin yazılı olduğu “Al Yazma” Anıtında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda katılımcı yağmura rağmen Alyazma Anıtı’nda Özgecan’ın vahşice katledilmesi kınayıp, kadına yönelik şiddetin durması çağrısında bulundu
ŞİDDET DURMALI
Muratpaşa Belediyesi, CHP ve sivil toplum örgütleri Özgecan Aslan’ın Mersin’de vahşice katledilmesini protesto ederek kadına yönelik şiddetin durması çağrısında bulundu. Şiddetin kınandığı etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Sultan Yeğen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Uğur, sivil toplum örgütleri, Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı ve çok sayıda kadın katıldı.
EĞİTİMDE AYRIMCILIK
Şiddetin her türlüsünün insanlık suçu olduğuna vurgu yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “20 yaşında gencecik Özgecan kardeşimiz değil insanlık katledilmiştir, hem de vahşice. Böyle bir acı ne anlatılabilir ne de unutulabilir. Evde, sokakta, işyerinde, her yerde şiddete dur demeliyiz. Siyasi yelpazenin neresinde olursanız olun, kadına yönelik şiddetin durdurulması için işbirliği yapmalıyız. Siyasileri, söylemlerine dikkat etmeye çağırıyorum. Çocuklarımızı, cinsiyetlerine göre ayırıp, ayrı ayrı okullarda, sınıflarda eğitim vermeyelim” dedi.
ANITA SİYAH ÇELENK
Özgecan Aslan’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Başkan Uysal, eşi ve diğer katılımcılarla birlikte, anıta siyah çelenk bıraktı. Yağmura rağmen, Alyazma Anıtı’na gelen kadınlar da kırmızı karanfil bıraktı. ‘Özgecan’ımız yandı diyen kadınlar ise, “Kadına şiddet artık durmalı. Şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınlarımızın isimlerinin yeraldığı Alyazma Anıtı’na yeni isimler eklenmemeli” diye konuştu.