İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor, müsabakayı 2-1 kazanarak ligde firesiz olarak yoluna devam etti.

Oldukça çekişmeli geçen maçın 53. dakikasında Yusuf Erdoğan ile öne geçen bordo-mavili ekip, 57. dakikada Quaresma'nın golünü engelleyemese de 84. Erkan Zengin'in Beşiktaş ağlarına gönderdiği top, maçın skorunu belirledi.

Sezonun ilk haftasında Bursaspor'u kedi seyircisi önünde 1-0 mağlup eden Trabzonspor, ikinci haftada zorlu Beşiktaş engelini de 3 puanla aşarak puanını 6'ya çıkarmayı başardı.

 

- Galibiyet golleri Erkan Zengin'den

 

Trabzonspor, ligin ilk iki haftasında Erkan Zengin'in ayağından bulduğu gollerle 3 puana uzandı.

Sezonun ilk maçını Erkan Zengin'in tek golüyle 1-0 kazanan Karadeniz ekibi, Beşiktaş karşısında yine bu oyuncunun galibiyeti getiren golüyle 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

 

- Şota'dan hakemlere tepki

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş'ın 1-1'lik beraberliği yakaladığı pozisyon öncesi kullanılan serbest vuruşta, topun hareket halinde olduğu gerekçesiyle hakemlere tepki gösterdi.

Erkan Zengin'in Beck'i düşürmesi nedeniyle kazanılan serbest vuruşta, Gökhan Töre'nin topu durdurmadan oyuna soktuğu gerekçesiyle sinirlenen Gürcü teknik adam, Quaresma'nın beraberliği getiren golüyle sonuçlanan pozisyonun tekrar edilmesi gerektiğini savundu.

Saha kenarında sinirlendiği gözlenen Arveladze, el hareketleriyle tepkisini dile getirdi. Trabzonsporlu oyuncular da bu pozisyon nedeniyle itirazlarda bulundu.

 

- Quaresma atıldı, Trazonspor'un baskısı arttı

 

Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma'nın, takımına 1-1'lik beraberliği getiren golü atmasından 3 dakika sonra kırmızı kart görmesi, Trabzonspor'un saha içindeki etkinliğini artırdı.

Portekizli oyuncunun 60. dakikada oyundan atılmasının ardından rakip kaleye daha fazla gitmeye başlayan bordo-mavili ekip, özellikle orta alanda topu kontrol eden taraf oldu.

Sahada 10 kişi kalan Başiktaş'a karşı, savunmanın arkasına atılan toplarla tehlike yaratmak isteyen Trabzonspor, Erkan Zengin'in şık golüyle yeniden öne geçti ve 2-1'lik skorla mücadeleyi tamamlamayı bildi. 

 

- Okay Yokuşlu sakatlandı

 

Trabzonsporlu oyuncu Okay Yokuşlu yaşadığı sakatlık nedeniyle müsabakayı tamamlayamadı.

Maçın 69. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede sakatlık yaşayan Okay, yapılan ilk tedavisinin ardından sekerek saha kenarına geldi.

Karşılaşmaya devam edemeyen Okay'ın yerine 73. dakikada Medjani oyuna dahil oldu.

 

- Şota, Güneş'e karşı ilk kez kazandı

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, kariyerinde Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlara karşı teknik adam olarak 6. maçına çıkarken, ilk kez galip geldi.

Gürcü teknik adam, Kayserispor'un başında olduğu dönemde Şenol Güneş idaresindeki Trabzonspor'a karşı oynadığı 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi alırken, Kasımpaşa teknik direktörü olarak da Güneş yönetimindeki Bursaspor'a mağlup olmuştu.

 

- Yedi maçlık galibiyet hasreti sona erdi

 

Bordo-mavili ekip, Beşiktaş'ı 2-1 yenerek rakibine karşı ligde 7 maçtır süren galibiyet hasretini sonlandırdı.

Siyah-beyazlı takım karşısında bir önceki lig galibiyetini 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık skorla alan Karadeniz temsilcisi, daha sonra oynanan 7 karşılaşmada 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşamış, hiç kazanamamıştı.