AB Bakanlığı-AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi işbirliği ile düzenlenen "Erasmus+Yükseköğretim İçin Yeni Başlayanlar Toplantısı"na Türkiye’deki üniversitelerin Erasmus koordinatörleri katıldı.
Avrupa Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde bir araya gelen 80 üniversite temsilcisine sunumlar yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da “Uluslararasılaşma literatürü, küresel bir üniversite olma, Bologna hedefi” konulu sunum gerçekleştirdi.
Toplantı hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Burhan Özkan, toplantıya öncelikle daha önce hareketlilik faaliyetinde bulunmamış yükseköğretim kurumlarının Erasmus ofislerinde yeni çalışmaya başlamış görevlilerin katıldığını aktardı. Prof. Dr. Özkan, “Yükseköğretim kurumlarının 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile ilgili birimlerinde program hakkında yeterince tecrübe sahibi olmayan görevli personeli Erasmus faaliyetleri hakkında bilgilendirmek, yükseköğretim kurumlarındaki Erasmus ofis yapılanması ve iş tanımları ile iş akışları hakkında önerilerde bulunmak ve proje döngüsü hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla iki günlük bilgilendirme toplantısı yaptık. Tüm katılımcılar adına verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum” dedi.