İSTANBUL /

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Siyah Beyazlı oyuncular, derbi galibiyetinden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

Sakatlığı sebebi ile kadroya alınmayan Tolga Zengin yerine derbi maçta Beşiktaş kalesini koruyan ve şansız bir gol yiyen Günay Güvenç maç sonu yaptığı açıklamada, "Bu hata yüzünden takım yenilseydi, gerçekten çok çok üzülürdüm" dedi. Günay "Son anda kaleye geçtim diyebilirim. Yaptığım hata benim açımdan çok kötü oldu. Geçen sezon çıktığım her topu hemen hemen iyi karşılıyordum. Ancak bu maçta nasip değilmiş, çok üzgünüm. Bu hata yüzünden takım yenilseydi, gerçekten çok çok üzülürdüm. Kendimi affederdim ama ne zaman bilmiyorum. Takımın emeğini yemek istemem. Bazen hatalar oluyor tabii, ama ne diyeceğimi bilmiyorum. Takım için çok mutluyum, abilerim, kardeşlerim ellerinden geleni yaptı. Benim hatamı da takım düzeltti diyebilirim. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maça bakacağız. Güzel bir galibiyet oldu. Ben kendimden hala ümitliyim. Yarın yine aynı pozisyon olsa yine çıkarım o topa. O konuda hiçbir şekilde özgüvenimi kaybetmem. Bir yandan üzgün bir yandan da mutluyum" dedi.

Tolga Zengin'in gördüğü tepkiyi de değerlendiren Günay, "Geçtiğmiz hafta Tolga abi Sporting Lizbon maçında çok fazla eleştirildi. Bu bir takım oyunu, yenilgiyi tek bir oyuncuya bağlamamak lazım. Tolga abi kendini iyi toparladı, ama son anda bel ağrısından kadroya giremedi. Buradan kendisine geçmiş olsun demek istiyorum. Hoca bana güvendiği sürece ben bu şansı elimden geldiğince en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"TAKIM ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDERİM"

Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Rhodolfo ise "Takım arkadaşlarımı tebrik ederim" diyerek başladığı açıklamasında "Bizi destekleyen tribündeki taraftarları tebrik ederim. Sporting maçında şok bir 10 dakika yaşadık. Bu maçta da yine yenebilirdik de, yenilebilirdik de olasılıklarla değil de, olanlarla ilgili konuşmak lazım. Bu gecede liderlikle buradan ayrılıyoruz. Şampiyonluk kazanmak için birlik lazım. Lig devam ettikçe daha iyiyye gidiyoruz. Sonradan sahaya girenler ne kadar birlik olduğumuzu gösteriyor. İki tecrübeli kalecimiz var. Hocamız hangisini pynatmaya karar verise biz ona destek veririz. Ben iki kalecimizin de iyi olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Alman futbolcu Mario Gomez de, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini dile getirerek, "Hafta içinde hiç hak etmediğimiz bir şekilde Avrupa Ligi'nin dışında kaldık. Hayal kırıklığı yaşadık. Bu akşam iyi bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Takım halinde iyi bir performans göstererek, son ana kadar oyunun içinde kaldık. Doğru bir yoldayız, inanıyorum bu yolda devam edeceğiz" diye konuştu.

Alman futbolcu, Galatasaray karşısında iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini vurgulayarak, "Golden hemen sonra çok çabuk bir şekilde karşılık verdik. Tamamıyla kazanmayı hak ettik. 90 dakika boyunca oyunda biz üstündük. Galatasaray'ın neredeyse kaleye şutu yok. Maç 4-0'a gidebilirdi" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de iyi sezon geçirdiklerini anlatan Gomez, "İyi bir yolda ilerliyoruz. Çok sıkı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Her maçın hakkını vermemiz gerekiyor. Şimdiye kadar işler yolunda gitti. Bugüne kadar doğru işler yaptık. İyi bir sezon geçiriyoruz. Ligin ikinci yarısı zorlu geçecek, bu performansı arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

Alman futbolcu, son yıllardaki en skorer performansını sergilemesiyle ilgili bir soru üzerine, "Şu anda tadını çıkarıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçmişe bakmıyorum. Gol atmam da önemli değil, burada önemli olan takımın kazanması" değerlendirmesinde bulundu.