İSTANBUL, () Yıldız Teknik Üniversitesi Savunma Sanayi Günleri organizasyonunun 6'ncısını düzenliyor. Organizasyon kapsamında ulusal savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılması, siber güvenlik, elektronik harp ve haberleşme sistemleri gibi konularda sunumlar gerçekleştirilecek etkinlikte NASA'nın 4 Türk mühendisinden biri olan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Dr. Umut Yıldız da katılımcılarla buluşacak.

YTÜ Makine Fakültesi Dekanlığı, Makine Teknolojileri Kulübü işbirliği ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, High Tech Port stratejik ortaklığı ile düzenlenen Savunma Sanayii Günleri’nin 6’ncısı, 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Havelsan, Tübitak MAM, Tübitak BİLGEM gibi önemli firmaların üst düzey yöneticileri ve Amerikan Uzay Araştırmaları Merkezi NASA’da görev yapan 4 Türk mühendisten birisi olan Dr. Umut Yıldız katılımcılarla bir araya gelecek.

Savunma Sanayii İhracatçılar Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, High Tech Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt, Tübitak MAM Malzeme Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ahmet Taşkın TEİ İstanbul Mühendislik Ofisi Müdürü Mustafa Taksal, FNSS Genel Müdür Danışmanı Haluk Bulucu gibi savunma sanayinin önemli isimleri, “Milli Savunma Sanayimizin Dünya Pazarındaki Konumu ve Hedefleri”, “Elektronik Harp, Haberleşme ve Bilgi Güvenliği”, “Kimyasal, Biyolojik ve Radyolojik Tehditler”, “Siber Güvenlik” ve “ Milli Silah Sistemleri” gibi önemli konularda sunumlar yapacak.

NASA’NIN TÜRK MÜHENDİSİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

Etkinlik kapsamında NASA’da çalışan 4 bin AR-GE mühendisi arasındaki 4 Türk mühendisten biri olan Dr. Umut Yıldız’da katılımcılarla buluşacak. Yaptığı bilimsel çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleriyle takdir toplayan Yıldız, “Yıldız Oluşumu, Büyük Veri ve Uzay Robotları” konulu konuşmasıyla NASA’da yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi verecek.

SOLO TÜRK’TEN ADRENALİN DOLU SÖYLEŞİ

Türk Hava Kuvvetleri Gösteri Takımı Solo Türk ekibi de Yıldızlı öğrencilerle söyleşide buluşacak. F-16 C Blok-40 jet savaş uçağı ile tek kişilik hava akrobasisi yapan ekip üyeleri, adrenalin dolu gösterileri ile ilgili bilinmeyenleri katılımcılarla paylaşacak ve soruları cevaplayacak.

(FOTOĞRAF)