Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP’in İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerini kask takmaları için kentin en işlek caddelerine astığı pankartlarla uyarıyor.
İslahiye Emniyet Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla sayıları artan motosiklet sürücülerini olası kazalara karşı korunmaları amacıyla kask takmaları konusunda pankartlarla uyarıyor. Trafik polisleri, 'Kask hayat kurtarır, motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için kask takın' yazılı pankartların asılı olduğu bölgelerde polisler de sık sık denetim yapıyor.
İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, motosiklet kazalarının önlenmesi için denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek, "Denetimlerimizi artırırken, olası kazalarda yaşanabilecekleri önlemek amacıyla da hazırladığımız uyarıcı pankartları en işlek caddelerimize astık. Amacımız cezai işleme başvurmadan vatandaşlarımızı uyarmaktır. İyi niyetimizi suistimal etmeye çalışanlar olursa, buna hoşgörülü olmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Amacımız, kazaların en az yaşandığı, huzurlu bir İslahiye olmasıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI