AMASYA (AA) - Vali Halil Çomaktekin Taşova ilçesine bağlı Dörtyol ile Dutluk köyleri arasında yapımına başlanan mera ıslah ve amenajman projesini yerinde inceledi.

 Vali Çomaktekin’e incelemelerinde Kaymakamı Kudret Kurnaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Yıldırım ve diğer yetkililer eşlik etti.

Yetkililerden bilgi alan Vali Çomaktekin incelemeleri esnasında yaptığı konuşmada, "Sağlıklı beslenebilmemiz için sağlıklı et yememiz gerekiyor. Yayılan, yürüyen, hareket eden hayvanların etleri daha lezzetli oluyor. Yem fiyatları yüksek olunca haliyle et fiyatları da yükseliyor. Et fiyatları yüksek olunca vatandaşlarımızda böylesine güzel bir besin maddesinden arzu edildiği kadar faydalanamıyor. Et fiyatlarının düşmesi için mera alanlarının genişletilmesi gerekiyor. Burada iki milyona yakın harcama yapılacak. Hayvanlar böylece doğal bir ortamda beslenecek. Et maliyetleri düşecek ve lezzetli etler yenilecek. Tarım Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım."

İl Özel İdaresi tarafından yapılan Taşova Kavaloluğu, Destek, Şeyhli, Alçakbel ve Korubaşı köylerinde yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Çomaktekin, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Valilik olarak İl Özel İdaresinin imkanlarıyla ulaşım, altyapı, tarım ve diğer alanlarla önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çomaktekin, "Köylülerimiz, ilçemiz ve ilimiz arasındaki ulaşım imkanlarının daha iyi bir noktaya gelebilmesi için çalışmalar yürütülüyor. 32 kilometrelik bir alanda yaklaşık 10-15 günlük serme ve sıkıştırma çalışmasından sonra kaliteli asfalt yapacağız. Geçen sene bu hat üzerinde bulunan muhtarlarımız yanımıza gelmişti. Kendilerine seneye bu yola asfalt döşeyeceğiz demiştik. Sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu devletimizin bize tanımış olduğu bir imkandır. Buradaki vatandaşlarımız artık tozsuz, topraksız her mevsimde çok rahat bir şekilde Ladik yolu ayırımına gidebilecektir. Samsun, Taşova ve Amasya ile iletişimlerini ve faaliyetlerini daha iyi bir noktaya getirecekler. Daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yolda seyir halinde bulunacaklardır. Bu çalışmaların yapılmasında İl Genel Meclisi Başkanımızın, Meclis üyelerimizin, İl Özel İdaresi çalışanlarımızın ve Kaymakamımızın önemli destekleri ve gayretleri oldu. Bu yolun hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Vali Çomaktekin, incelemelerinin ardından vatandaşlarla sohbet etti.