Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde temsilciliği bulunan üç sendika yöneticisi İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ı ziyaret ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.
Kdz. Ereğli’de din hizmetleri işkolunda faaliyet gösteren Diyanet Sen’in İlçe Temsilcisi İskender Ünlü, Türk Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Bahattin Özmen ve Din Bir Sen temsilcisi Şevket Öztürk ve bazı yöneticiler Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ı ziyaret etti. Albayrak’a çiçek takdim eden sendika temsilcileri Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladı.
Müftü Albayrak, ziyarette yaptığı konuşmada Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı bu yıl biraz buruk geçirdiklerini belirterek, camilerin önemine vurgu yaptı. Albayrak konuşmasında “Hepimizi derinden yaralayan müessif olaylar maalesef vuku buluyor. Masum canlar heder ediliyor. Terör belası hepimizin şikayet ettiği, bir an evvel ülkemizden ellerini çekmesini istediğimiz bir bela. İnşallah el birliğiyle camilerimizde birlik beraberlik vurgusu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.
Allah’a yakın insanların camilerde buluşması inşallah o birliği bozmak isteyenlere fırsat vermeyecektir. Müslümanlık önemli bir şey ama her şeyden önce insanız. Eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanın canı, malı bizim için emanettir. Yaşadığımız toplumda onların her türlü hakkına riayet etmek durumundayız. Camilerde bunu öğretiyoruz. Camiler bu havayı insanlara veriyor. Ama maalesef camilerden istifade etmeyenler, dini konularda, meseleleri uhrevi boyutlarıyla ele almayanlar insanların canına kıyabiliyor. Hunharca masum insanları katledebiliyor. Demek ki biz daha fazla çalışacağız, daha fazla insanımıza bu güzel atmosferi tattıracağız” dedi.
Sendikaların isimlerinin farklı olmasına rağmen amaçlarının aynı olduğunu dile getiren Albayrak, din görevlileri olarak camilere daha fazla önem vereceklerini anlattı. Camilerin Allah’a inanan insanların buluştuğu yerler olduğuna değinen Albayrak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Camiler haftası, din görevlileri haftası bu manada hem vazife yaptığımız camileri yeniden gözden geçireceğimiz bir mevsimdir. Haftadır. İnşallah arkadaşlarımızın bu noktada çalışmaları hem kendi cepheleri, hem de bizim programlarımızda bu şekilde görünüyor. Allah hepinizin yardımcısı olsun, camiler hepimizin, ahirete, Allah’a inanan insanların buluştuğu yerlerdir. İnşallah camilerimize daha çok insanımızı çekelim. Çekelim ki huzurlu ortamları hep birlikte yaşayalım. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sendikalarımız kurumla ilgili olan oluşmuş sivil toplum örgütlerimizi farlı renk olarak kabul ediyoruz. İsmi farklı bir sendika olabilir ama hizmet noktasında hepsi her türlü katkıyı koyuyor. Başka kurumlardaki gibi bir sendikal anlayış yok. Adımız farklı görünüyor ama hedefimiz aynı. Güzel hizmet vermek, güzelliklere ortak hizmet etmek. Siz de bu hassasiyeti gösterdiniz.”
Sendika temsilcileri ise ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bir dönemde üç sendika olarak bir araya gelip, hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlamak hem de birlik beraberlik mesajı vermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.