SİVAS'ta göğüs ve sırt ağrısı şikayeti ile özel hastaneye kaldırılan 87 yaşındaki Ömer Özkan, 4 damarından by-pass ameliyatı olarak eski sağlığına yeniden kavuştu. Ömer dedenin 87'nci yaş gününü, ameliyatını gerçekleştiren doktorları pasta keserek kutladı.
Şarkışla ilçesine bağlı Akçakışla köyünde çiftçilik yapan Ömer Özkan, Kurban Bayramı'nın 1'inci gününde rahatsızlandı. Göğüs ve sırt ağrısı şikayetiyle önce Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, daha sonra da Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yemek ve konuşmakta güçlük çeken Ömer Özkan, son olarak kentte bulunan özel hastaneye başvurdu. Yapılan anjiyo sonucunda 4 damarda tıkanma olduğu tespit edilen Özkan'a by-pass yapılmasına karar verildi. İlerlemiş yaşı ve böbrek rahatsızlığı olmasına rağmen Özkan, 8 kişilik doktor ekibiyle 4 saat süren ameliyatının ardından sağlığına yeniden kavuştu. Ameliyatını gerçekleştiren doktor ekibi Özkan dedeyi odasında ziyaret ederek 87'nci yaş günü nedeniyle pasta kesti.
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında olan hastanenin Kalp, Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şinasi Manduz, "Yaşının 87 olması ve aynı zamanda böbrek fonksiyonu bozuk olan bir hastaydı. Bu riskler bir araya getirildiği zaman ameliyat olamayacak gibi görünür, ama hastamızın köyde yaşamış ve aktif olması, kendi işlerini karşılayabilmesi ve ikinci bir yaşama şansı vermek için cerrahi kararı aldık. Yakınlarıyla görüşüp riskini bildirerek ameliyatını yaptık. Kalp cerrahisinde yaş bizim için artık risk olmaktan çıkmış durumdadır. Yaş ne olursa olsun, yaşama isteği olan ve yatağa bağımlı olmayan bütün hastalar iyi bir ameliyatı hak ediyor. Ömer Bey'de onu hak edenler arasında ve 87'nci yaş dönümünü kutluyorum. Bundan sonra ikinci yaşamında da ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.
87 yaşına girdiğini belirten Ömer Özkan ise 1 yaşına girmiş gibi mutlu olduğunu söyledi. Yaşamsal fonksiyonlarını rahat şekilde sürdüren Özkan'ın kısa süre içerisinde taburcu olacağı öğrenildi.