ANKARA'da geçen hafta meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısı, İzmir'de aynı gün ve saatte Alsancak Gar önünde protesto edildi. Sivil Toplum kuruluşları ile sendikaların düzenlediği basın açıklamasını yapan Bahri Akkan, “Vahşi saldırının üzerinden 7 gün geçti. Ancak yedi değil, yedi bin gün de geçse unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap sormadan onlara borçlu olacağız" dedi.
Geçen hafta cumartesi günü Ankara'da meydana gelen terör saldırısı tüm Türkiye'de olduğu İzmir'de de çeşitli eylemlerde protesto edildi. Bugün de saldırının meydana geldiği aynı saatte DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyeleri, Alsancak Gar'da buluştu. Burada saat tam 10.04'de, ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, buraya dekoratif amaçlı konulan kullanılmayan tarihi lokomotifin önünde mum yakıldı, karanfil bırakıldı. Protestoya katılanlar adına basın açıklamasını Bahri Akkan yaptı.
Basın açıklamasına, yastayız, isyandayız, unutturmayacağız diye başlayan Bahri Akkan, “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ve militarist ortama dur demek istedik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istedik. Ancak 10 Ekim 2015'te saatler 10.04'ü gösterdiğinde, Ankara Garı önünden yükselen ses, ülke tarihinin en büyük terör saldırısının habercisiydi. Bugün tam bir hafta geçti. İktidarlarını savaş yoluyla sağlamayı amaçlayanların, barış talebinden rahatsız olanların planlarının sahnelendiği o kara günün üzerinden tam 7 gün geçti. Barış sloganlarını, on binlerden yükselen sesi bastırmayı amaçlayan bombalarla 100'den fazla dostumuzu yitirdik. Saldırısı sonrasında yüzlerce insanımız bedenen, milyonlar ise ruhen yaralı durumda. Ruhumuzdaki yaralar yaşadığımız sürece iyileşmeyecek. Ancak onların hesabının sorulması, ruhumuzdaki acının biraz olsun dinmesine yardımcı olacaktır" dedi.
BARIŞ SESİNİN ÇIKMASINDAN KİM RAHATSIZ OLABİLİR
Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha çoğalan, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kim rahatsız olabilir diyen Akkan, “Vahşi saldırının üzerinden yedi gün geçti. Ancak yedi değil, yedi bin gün de geçse unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap sormadan onlara borçlu olacağız. Bu borcumuzu bir an önce ödemek için yorulmadan, yılmadan, korkmadan mücadele edeceğiz" dedi.
Basın açıklamasından sonar oturma eylemi yapan grup, ardından Gar önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI