Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da suç işleyen kişileri yakalamak için simit, balon ve kestane satıcısı ve ayakkabı boyacılığı yapan polis, bu kez okul önlerinde ellerindeki süpürge ile temizlik görevlisi gibi çalışacak.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'sine bağlı Güven Timleri ile Motosikletli Polis Timleri hırsızlık, kapkaç gibi olayları gerçekleştirenlerin gecikmeden yakalanması için ortak çalışacak. Daha önce simit, balon ve kestane satıcılığı ve ayakkabı boyacılığı yapan ve olası olaylara anında müdahale eden ekipler bundan sonra okul ve hastane önleri ile dinlenme parklarında yapılan uyuşturucu satıcılığı, hırsızlık gibi olayları kontrol altına almak için ellerinde süpürgelerle temizlik görevlisi olarak çalışacaklar. Motosikletli Polis Timleri ile birlikte ortaklaşa çalışacak olan Güven Timleri şüphelendikleri kişileri takip edip suç işlediği anda çevrede bulunan motorize timler ile iletişim kurarak kendilerini bir an önce yakalayacaklar.
Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün akşam uyuştucu satışlarının yapıldığı öne sürülen Tophane Surları 'nda kimlik kontrolü yaptı. Yaklaşık 50 kişinin kimlik sorgusunu yapan polisler şüpheli olan 9 kişiyi gözaltına aldı.

FOTOĞRAFLI