Cafer ELMAS / BİLECİK, () - BİLECİK'te 49 yaşındaki Mustafa Şentürk, oğluna Genel Sağlık Sigortası işlemleri yaptırmayla gittiği Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Ankara'da üzerine tapulu 5 apartman dairesi olduğunu öğrendi. Şentürk, isim benzerliği nedeniyle başkasına ait tapuların yanlışlıkla üzerine geçirildiğini söyledi.
Yol yapım işiyle ilgili taşeron bir firmada işçi olarak çalışan Mustafa Şentürk, 18 yaşına giren oğluna Genel Sağlık Sigortası işlemleri yaptırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne gitti. Burada gelir testine tabi tutulan Şentürk'ün üzerine kayıtlı Ankara Mamak'ta 5 apartman dairesi tapusu olduğu ortaya çıktı. Dairelerle bir ilgisinin olmadığını belirten Şentürk, avukatı İlyas Geçgelen ile birlikte Ankara'ya gitti. Şentürk, Mamak ilçesi Balkiraz Mahallesi Bağlar Sokak'taki apartman dairelerinde oturan kiracılardan ev sahibinin Fatma Nurhan Karakılıç olduğunu öğrendi. Şentürk, kent dışında tatilde olan Karakılıç'a durumu telefonla anlattı. Karakılıç, kendi babasının isminin de Mustafa Şentürk olduğunu ve baba adlarının da aynı olduğunu söyledi. 
Mustafa Şentürk ile avukatı İlyas Geçgelen, Ankara'da polis merkezine giderek tapuların yanlışlıkla üzerine geçirilmiş olduğunu bildirdi. Şentürk, 3 gün sonra tatilden dönen Fatma Nurhan Karakılıç'la birlikte Ankara'daki tapu dairesine de giderek yanlışlığı düzeltti. Şentürk, "Dairelerin sahibi olan kadın kendisini dolandıracağımızı düşündü. Durumu anlatınca ikna oldu. Dairelerin 12 bin 800 lira da vergi borcu varmış. Bunu da sahibi olan kadın ödeyecek. Kötü niyetli biri olsaydım üzerime tapulu olan bu daireleri satardım" dedi.

FOTOĞRAFLI