Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Yunus Emre Kız Kur’an Kursu 2015 yılı yaz kursları eğitimine başladı.
Yunus Emre Kız Kur’an Kursu Hocası Eda Öztaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara’da verdiği startla birlikte 2015 yılı yaz Kur’an kurslarının başladığını söyledi. Yunus Emre Kız Kur’an Kursu Hocası Öztaş, “Diyanet İşleri Başkanımızın söylediği gibi bu çocuklar misafirimizdir. Bu yazın hepsi bizim misafirimiz olacaklar” dedi.
Yaz Kur’an kurslarının Ramazan ayına denk gelmesi, Kur’an ve çocuk kavramlarının bir araya gelmesinin önemine değinen Öztaş, “Kur’an ve çocuk kavramları hepimizin kulağına çok hoş geliyor. Çocuklarımızın yazın Kur’an ile buluşmaları, Kur’an-ı tanımaları, dinlerini öğrenmeleri, ahlak ve ibadetlerini öğrenmeleri için bu yaz kursları bir fırsattır. Anne ve babaların bu bilinçle bu fırsatı çocukları ve kendileri lehine değerlendirmeleri çok önemlidir” dedi.
Ahlaklı bir nesil yetiştirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yunus Emre Kız Kur’an Kursu Hocası Eda Öztaş, 3-14 yaş arası çocukların mutlaka Kur’an-ı Kerim ile buluşmaları ve tanışmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Kursa 60 öğrenci katılıyor.