Mardin Derik’te terör örgütü PKK tarafından döşenin el yapımı patlayıcın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın naaşı Adıyaman Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak Samsat’ın Örentaş Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

"TÜM AİLEYE TEK MAAŞLA BAKIYORDU"
Babası Ömer Atal’ı 1997, annesi Bedriye Atal’ı 2002 yılında kaybeden şehidin 7 kardeşinden sadece Nasihat Atal’ın evli olduğu, diğer 6 kardeşinin bekar ve baba evinde kaldığı öğrenildi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden 26 yaşındaki Yusuf Atal’ın 4 kız, 4 erkek olan 8 kardeşten biri olduğu, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığı öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın aldığı maaş ile kardeşlerine baktığı, diğer kardeşlerinin mevsimlik tarım işçisi olduğu öğrenildi.
Şehidin naaşı anne ve babasının olmadığı baba ocağına getirildi. Burada Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakılırken şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru tarafından baba ocağında dua yaptırılarak, helallik istendi.
Daha sonra şehidin naaşı Samsat Hükümet Konağı bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu. Daha sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın cenazesi Örentaş Mahallesi’ndeki aile mezarlığında defnedildi.

SAMSAT’A İLK ŞEHİT DEFNEDİLDİ
Kıbrıs Barış Harekatı’nda 1974 yılında şehit olan Halil İbrahim Taşkın’dan sonra Samsat ilçesi ilk şehidini verdi. Mardin’in Derik ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, ilçeye defnedilen ilk şehit oldu.
Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Türkiye Harp Malülü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.