AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Salih Cora, seçim çalışmaları çerçevesindeki ziyaretlerini Çarşıbaşı ilçesinde sürdürdü. Esnafın yanı sıra ve Yavuz mahallesi ziyaretlerini de gerçekleştiren Cora, YAVUZ-DER ziyaretinde ise vekil gibi karşılandı. Cora’nın, “Ben olsam da olmasam da Büyükliman’dan bir vekil çıkmalı” sözleri ayakta alkışlandı.
Bir süre esnaflarla bir araya gelen Cora, beraberinde Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’la birlikte Doğu Karadeniz’in en büyük köyü olan Yavuzköy’ün derneği Yavuz Köyü Kültür, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’ni (YAVUZ-DER) ziyaret ederek Dernek Başkanı Aydın Gelleci, muhtar Osman Gelleci, Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Kocaman, dernek yönetim kurulu üyeleri, ihtiyar heyeti üyeleri ve bazı muhtarlarla sohbet etti.
Dernek başkanı Aydın Gelleci’nin, yörenin en büyük sorununun Yavuz Grup Yolu olduğunu belirterek, “Diğer hizmetler ağır aksak da yerine getiriliyor. Ancak Yavuz Grup Yolu’yla ilgili sıkıntılarımız henüz çözülemedi. Yeşil Yol Projesi kapsamında ilçe ile bir bağlantı yolu yok. Yayla yollarımız ise standartların çok altında. Bu turizmi de baltalıyor” dedi.
Cora, Yavuz köyü ile ilişkilerinin geçmişe dayandığını ifade ederek, “Bugün bizleri buraya davet eden dernek başkanına, muhtarımıza ve dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olarak bir kısım ziyaretlerde bulunmaktayız. Yavuz Köyü Doğu Karadeniz’in en büyük köyü iken, Büyükşehir nedeniyle şimdi mahalleye dönüşmüştür. Ama o büyüklüğünü hala muhafaza etmektedir. Yavuz köyü bizim tanıdığımız ve bildiğimiz çok değerli insanlar yetiştirmiştir. Yavuz köyünün sorunlarını biliyoruz. En önemli sorunu maalesef hala çözülemeyen Yavuz Grup Yolu sorunudur. Karadeniz Sahil Yolu’nu bitiren, Marmaray’ı yapan, Avrupa’nın en büyük havalimanını yapan iktidar partisinin Yavuz Grup Yolu’nu hala bitirememiş olmasının konuşuluyor olmasının hicap ve üzüntüsünü duyuyorum. AK Parti iktidarı elbette bu yolu yapar. Ancak takip edilmezse yapılmaz. Önemli olan bu işin üzerinde samimi bir şekilde durmaktır. Takip etmektir. Milletvekili olursam bir kardeşiniz olarak, hemşehriniz olarak bunu çözüp ondan sonra konuşmaya başlayacağız. Ama hangi görevde olursak olalım yine de bu sorunun takipçisi olacağız. Bunlar esasında zor işler değildir. Sadece takip edip uygulamakla alakalı bir durumdur. Şimdiye kadar güzel hizmetler yapılmıştır. Biz bundan sonra daha iyilerini yapıp sonuçlandıracağız. Bunun yanında Yavuz köyünde kadastro çalışmalarına bağlı mağduriyetler olduğunu biliyorum. Bu sorun da sadece Yavuz köyünün Karadeniz bölgesinin yaşadığı bir sorundur. Yeni yasal düzenlemelerle beraber bu sorunların aşılacağına inanıyorum. Yavuz köyü halkı vefalıdır, mert ve samimidir. Böyle bir mahalleden çok samimi dost ve arkadaşlarımın olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Yavuzder’in yaptığı çalışmaları çok yakından takip ediyorum. Bu çalışmalarla beraber gerçekten çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu her türlü toplumsal olayda ciddi bir baskı unsuru oluşturduğunu görüyorum. Bundan sonra hangi projeleri olursa olsun yanlarında olacağım” ifadelerini kullandı.
Büyükliman Bölgesi’nden seçilebilecek yerden bir isim beklediklerini belirten dernek yöneticilerinin bu sözlerine cevap veren Cora, “Önemli olan bu bölgeden bu yöreden bir milletvekilinin çıkmasıdır. Bu milletvekili sadece kendi bölgesine değil bir şehre bir ülkeye hizmet edecektir. Ancak bu yöredeki yaşayan hemşehrilerimiz kendi yöresinden milletvekili olmamasına rağmen koşulsuz ve şartsız desteğini esirgememiştir. Artık bu bölge bir milletvekiline susamıştır. Ben olup olmamam hiç önemli değildir, mutlaka ama mutlaka seçilebilecek bir yerden bir milletvekilinin gösterilmesini arzu ediyorum” diye konuştu.
Bu sözleri büyük alkış toplayan Cora, daha sonra Yavuz mahallesine çıkarak burada vatandaşların sorunlarını dinledi.