TRABZON (AA) - Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, bordo-mavili kulübün gerçekleştireceği genel kurulda adayların kongre heyecanı ve stresinde bile, nezaket ve empati duygusundan uzaklaşmamaları gerektiğini söyledi. 

Bordo-mavili kulübün Divan Başkanlık Kurulu'nun 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kadir Özcan Gençlik ve Geliştirme Merkezi'nde yapıldı. Eski kulüp başkanları Faruk Nafız Özak, Atay Aktuğ, Özkan Sümer, Ahmet Celal Ataman ve Salih Erdem'in de katıldığı kurulda, mevcut yönetim kurulundan isim yer almadı.

Sürmen, burada yaptığı konuşmada, Mayıs 2013'de gerçekleştirilen Trabzonspor'un seçimli genel kurulunda yönetimin süresinin uzatılmasına dair alınan kararın mahkeme tarafından iptal edildiğini anımsatarak, "Yargıtay tarafından onandı, ardından yönetim kurulu tashihi karar yoluna gitti. Karar talebinin red edildiği, Yargıtay sahifesinden anlaşılmakta olup, dosyanın Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gelip taraflara tebliğ ile yargı süreci de bitecektir. Yargıtay'ın talebi reddettiğinin anlaşılmasından sonra yönetim tüzüğünün 29. maddesi gereği yapılması gereken kongre kararı alınmış olup 5-6 Aralık 2015 günü yapılacak kongrenin camiamıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"Her ne kadar tüzüğün 29/son fıkrası, 'yasal neden ve gerekçeler' bulunması halinde 2 aya kadar kongreyi erteleme yetkisini yönetime vermekte ise de bu şartların idari olamayacağı, yasada tarif edilen yasal sebeplerin de mücbir sebepler olduğu kabul edilmelidir" ifadesini kullanan Sürmen, kongrede 9 bin 973 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğunu vurguladı. Sürmen, önceki kongreye göre, oy verecek üye sayısının 2 bin 252 kişi arttığını kaydetti.

Trabzonspor'un tüm kurullarının ve üyelerinin, yapılacak seçimli genel kurulun camiaya uygun ortamda geçmesi için görevleri bulunduğuna dikkati çeken Sürmen, şöyle devam etti:

"Adayların kongre heyecanı ve stresinde bile, nezaket ve empati duygusundan uzaklaşmaması gerekir. Başkanlığa ve yönetim kurulu üyeliğine talip olan arkadaşlarımızın kendi geleceklerini değil, Trabzonspor'umuzun geleceğini düşünerek hareket etmesi tavsiye ve beklentimizdir. Seçimli kongre sürecinde, camiamıza zarar verecek çalışmalar ve söylemler olması halinde, ciddi şekilde uyarılarda bulunacağımızdan Trabzonspor camiasının hiçbir tereddüdü olmasın. Yönetime talip arkadaşların şike, hakemler ve diğer konularda yanıltıcı ve hamasi beyanları artık camiayı tatmin etmemektedir. Bu sorunlara çare ararken camianın güçlü isimleri, bürokratları ve siyasetçileri ile ciddi altyapılar oluşturulmalı ve görsel güç görüntüleri önemsenmelidir."

Genel kurulda, Trabzonspor'un net borcunun denetleme kurulu raporuna göre, 31 Ağustos 2015 itibariyle 372 milyon 857 bin 379 lira olarak açıklandı.

- Albayrak: "Torunumu ağlattılar"

Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi gazeteci-yazar Sadık Albayrak da genel kurulda yaptığı konuşmada, Galatasaray maçında yaşadığı anısını paylaştı.

Son Galatasaray maçına torunlarının da geldiğini anlatan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi de Ahmet Akif. Orada Cüneyt Çakır'ın o hatasıyla Trabzonspor golü yiyince çocuk ağlamaya başladı. 'Dede ben çıkmak istiyorum buradan' dedi. 'Oğlum otur, otur, daha ligler yeni başladı' dedim. 'Dede ben nefret ediyorum bunlardan' dedi. 'Oğlum otur, otur' diye zor teskin ettim. Dedim ki, 'bir daha Cüneyt Çakır’ın maçlarına gitmeyeceğiz, Trabzonspor'un maçlarına gideceğiz' ama çocuk durmadı ki İstanbul'a gitti. Dedesine dedi ki 'dede ben şundan şikayetçiyim.' O zat-ı muhterem de dedi ki 'bu hakem milli hakemlerimizdendir. Hata yapabilir ama senin şikayetini ben ona ulaştıracağım.' Ben güldüm, çocuklarımız hem güldüler, hem ağladılar ama torunlarımızı ağlatmayın. Onun için ben Trabzonspor'dan birlik, dirlik ve güç istiyorum."

Bu arada genel kurulun ardından toplantıya katılan eski kulüp başkanları Özak, Aktuğ, Sümer, Ataman ve Erdem, birlikte fotoğraf çektirdi.