Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşar yardımcılığından istifa ederek, Manisa’dan AK Parti Milletvekili aday adayı olan Ömer Bozoğlu, Manisa’nın üzüm cenneti olduğuna dikkat çekerek, bölgede üzüm sanayisinin geliştirilmesi için projeleri olduğunu söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdüren Ömer Bozoğlu, memleketi olan Sarıgöl ilçesinde çocukluk arkadaşı olan Baharlar Mahallesinden Nuri Uyanık ile üzüm bağında buluştu. Bozoğlu arakadaşıyla eski günleri yad ederek birlikte bağ budaması yaptı. Üzümcülerin sorunlarını yakından takip ettiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ömer Bozoğlu, "Üzümde her yıl üreticilerimiz sıkıntılar yaşamakta. Bunu bir bağcı çocuğu olarak yakınen biliyorum." dedi.
Bozoğlu, Manisa ilinin dünyada üzümleriyle tanındığını belirterek, "Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu, Salihli üzümle geçimlerini sağlamakta. Oysa bu ilçelerimizde üzümcülerimizin kooperatifleşmesi daha yararlı olacak. En önemlisi ise üzümlerin bol olduğu Manisa ve ilçelerinde üzümden elde edilen pekmez, şıra, sirke, pestil, reçel yapan işletmelerimiz yok. Bunların Manisa’da kurulması ile üzümlerimizin pazarlama imkanlarında yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağını inanmaktayım. Bana bu görev verildiğinde Manisa üzüm sanayisi haline gelmesi için projelerim var. Bunları hayata geçirmeye çalışacağım." şeklinde konuştu.
Ömer Bozoğlu, üzüm bağında işçilerle sohbet edip, birlikte bağ budaması yaptı. Bozoğlu, "Bağda çalışmak insanı rahatlatıyor." dedi.