GİRESUN (AA) - Tirebolu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Demirciler mevkisinde mahsur kalan bir yolcu otobüsünün kurtarılmasına yardımcı olan Emin Yaman isimli vatandaş Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Kaymakam Kılıçarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan yolcu otobüsünün ekiplerce kurtarılma çalışmalarına kendi isteğiyle katkıda bulunan Emin Yaman'ı kaymakamlık olarak teşekkür belgesiyle ödüllendirdiklerini söyledi.

Tirebolu’da esnaflık yapan Emin Yaman’ın insanlık namına kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmasının çok önemli olduğunu belirten Kılıçarslan, şunları dile getirdi:

“İlçelerimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle Tirebolu’nun Demirciler mevkisinde bir yolcu otobüsünün mahsur kaldığını öğrendik. Ekiplerimiz oraya gittiğinde yolcu otobüsünün ulaşımı felç ettiğini gördük. İl Özel İdareye ait araçlarımızla bu otobüsü kurtarma çalışmalarına başladık. Aracın kurtarılması noktasında canla başla özverili bir şekilde çalışan bir arkadaşı gördüm. Herkesin elinde eldiven olmasına rağmen eldivensiz çalışan bu arkadaşı yetkililere sorduğumda kimsenin bu arkadaşı tanımadığını fark ettim. Görevli ve herhangi bir sorumluluğu olmadığı halde o mücadelede bizlere yardımcı olan bu arkadaşımızı kaymakamlık olarak kutlamak istedik. Ben inanıyorum ki kendisini o sorumluluğa iten vicdani mekanizma dışında hiçbir unsur yoktur. Bu örnek davranışın herkes tarafından benimsenmesi umuduyla ben kendisine teşekkür ediyorum."

Emin Yaman ise Kaymakam Kılıçarslan’a teşekkür ederek, böyle bir sıkıntıyı görünce yardım etme ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Kaymakam Kılıçarslan, Yaman’a teşekkür belgesinin yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim etti.