Adıyaman kent merkezi için en önemli projelerden olan Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.
Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun büyük önem verdiği, Adıyaman için hayati önem taşıyan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Bakanlar Kurulu’ndan geçtiği belirtildi.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Projenin Bakanlar Kurulu onayından geçmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyorduk. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz bu projemizin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması hepimizi mutlu etti. Önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayımlanarak resmiyet kazanacaktır.
Proje kapsamında Mara ve Musalla mahalleleri yer almaktadır. Söz konusu mahallelerimizin yeniden bir şehir haline dönüştürülmesi gerekiyor. Belediye olarak bu konuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.
Yapılan teknik çalışmalar neticesinde Mara ve Musalla mahalleri riskli alan olarak belirlenmiştir. İlk etapta çalışmalara başlanan alan büyüklüğü 41 hektardır. Bölgenin yaklaşık nüfusu 3 bin kişidir. Bölgede bin 500 konut ve yaklaşık 200 işyeri yer almaktadır. Alanda yer alan yapıların çoğunluğu 1-2 katlıdır. Kalitesiz, niteliksiz ve sağlıksız alanların yeniden yapılandırılması ve proje alanının mevcut yaşam standartlarını ve kalitesini arttırmak amaçlanmaktadır. Bölgede kaçak yapılaşma nedeniyle oluşan çöküntü ve niteliksiz alanlar kentsel dönüşüm projesiyle kente kazandırılacaktır.
Kentsel Dönüşümle sadece konutları veya yapıları fiziksel anlamda yenilemek, her bölgede aynı uygulamayı hayata geçirmek ve birbirinin aynısı alanlar oluşturmak değildir. Bölgede yer alan hak sahiplerine mevcut yerlerinde ikamet etme hakkı vermek öncelikli hedef olmalıdır. Kentsel Dönüşüm nüfusun ihtiyaçlarına hitap etmeli ve fiziksel olduğu kadar da sosyal açıdan memnuniyet vermelidir” dedi.