İhsan YALÇIN /İSTANBUL,() Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çekmeköy'de bir düğün salonunda düzenlenen "Ordulular Buluşması" adlı programa katıldı.
Burada hemşehrilerine seslenen Kurtulmuş, "7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de bir şeyler oldu. Her gün olmaya da devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinden önce olmayan bazı hususlar, bazı gelişmeler niçin Türkiye'de şimdi oldu. 7 Haziran'da Türkiye'de bir hükümetin kurulamaması, bir koalisyonun oluşamaması ve 13 yıllık tek başına istikrarlı bir iktidardan sonra Türkiye'de bir geçici hükümete doğru gidiliyor olması bazı çevreleri umutlandırdı. Nasılsa Türkiye'de sağlam, istikrarlı, güçlü bir hükümet kurulamayacak, Türkiye bir saman çöpü gibi oradan oraya savrulacak; dolayısıyla bazı düğmelere basarsak terörü canlandırırsak Türkiye'yi köşeye sıkıştırabiliriz, Türkiye'de kalıcı istikrarı engelleyebiliriz dediler. Durduk yerde terörün 20 Temmuz Suruç katliamından sonra fevkalade hızlı bir şekilde terörün sahneye sokulmasının arkasındaki temel neden budur" dedi.

"AVUÇLARINI YALARLAR, BOŞA ÇIRPINIRLAR"
Konuşmasında Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Kurtulmuş, "Bütün bu terör olaylarının nedeni Türkiye'yi istikrarsız bırakmaktır. Türkiye'yi onların tabiriyle söylüyorum Ortadoğu bataklığına çekmektir. Türkiye'yi bir Irak, Suriye ve Ukrayna gibi yapabilmektir. Türkiye'yi kardeşin kardeşe düşman olduğu, etnik çatışmalarla birbirleriyle düşman olduğu bir ülke haline getirmektir.
Bu memleketin dağlarındaki, ovalarındaki, şehirlerindeki, deniz kıyılarındaki bu şen havanın sona ermesi ülke insanlarının üzerinde bir korku imparatorluğunun yaratılmasıdır. Biliyorlar ki terör örgütleri terörle Türkiye'yi bölmeleri mümkün değil. 1100 senedir kardeşçe birlikte yaşayan insanları Türk-Kürt, Sünni-Alevi diye bölmeleri mümkün değil. Bunlara gücü yetmeyecek, bunları yapamayacaklar. Bunları onlar da biliyor. Ama istedikleri Türk'ü Kürde, Alevi'yi Sünni'ye, Sünni'yi Alevi'ye diğer bütün etnik unsurları birbirlerine düşman kılmaktır. Avuçlarını yalarlar, boşa çırpınırlar. Bu tezgahlar kurdukları oyunlar hepsinin başına döner ve bu millet bu oyunlara düşmez" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ DİZ ÇÖKMEK ZORUNDA KALMIŞTIR"
Kurtulmuş daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasal sorumluluk gereği kurulmuş olan bu hükümet, Anayasa'nın kendisine vermiş olduğu bütün yetkilere sahip, bütün yetkilerin de getirdiği sorumlulukların bilincindedir. Terör örgütleri ayağa kalktı diye ya kusura bakmayın biz geçici hükümetiz diye bunu görmemezlikten gelemezdik. Terör örgütlerinin üzerine belki de son on yıllar boyunca en etkili operasyonlar yapılmış; terör örgütleri polisin, özel harekatın ve askerimizin koordineli çalışmasıyla diz çökmek mecburiyetinde kalmıştır. Şimdi 'Biz ateşkes ilan ediyoruz' diyorlar. 'Şimdi biz silahsızlanma, silahları susturma sürecine giriyoruz' diyorlar. Eyvallah güzel bir açıklama bu. Ama şu soruyu da soralım; ne oldu da 20 Temmuz'dan sonra silahları ateşlemeye başladınız? Ne oldu da ortada en ufak bir şey yokken bu kadar çok emniyet gücümüzü bu kadar çok polisimizi, mehmetimizi şehit ettiniz? Dolayısıyla bu talimatı bir yerlerden alanlar, bu talimatla hareket edenler Türkiye'yi terör girdabına sokamayacaklarını anladılar. Verdikleri bu kayıplar sonunda da 'Aman biz bir ateşkes ilan edelim' diyorlar. Ateşkes savaş yapan iki devlet arasında olur. Bizim beklediğimiz silahları kullanan bu örgütlerin silahlarını kıyamete kadar toprağa gömmeleri ve üstünü betonlamalarıdır. Israrla söylediğimiz bir şey var; bir elinizde bomba olacak bir elinizde kalaşnikof olacak öteki elinizle de halay çekmeye kalkacaksınız. Böyle bir şey olmaz. Evet birlikte halay çekeceksek silahları da gömeceksiniz, içinizde biriktirdiğiniz kini de gömeceksiniz. Hepiniz bu ülkenin çocukları olarak, aynı bayrağın aynı vatanın insanları olarak birlikte barış içerisinde yaşayacağız"

(FOTOĞRAF)