Elazığ’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışının Cuma gününe kadar sürmesinin beklendiği belirtildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi.
Elazığ’da sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Vatandaşlar ve sürücüler kar yağışı nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yoğun kar yağışı ve rüzgar nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Elazığ’da kar yağışının Cuma gününe kadar etkili olacağı açıklandı. Hafta sonu yoğun sis beklenen Elazığ’da hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşeceği tahmin ediliyor. Tahminlere göre Elazığ’da en düşük hava sıcaklığı Pazar günü eksi 6 derece olacak. İlçelerde de Cuma gününe kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre hafta sonu tüm ilçelerde yoğun sis etkili olacak. Çarşamba günü Elazığ’da eksi 2 derece olan hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye yükseleceği, Perşembe günü eksi 1 derece olacak hava sıcaklığının ise gece eksi 2 dereceye çıkacağı tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren kar yağışının etkisini azaltmasıyla birlikte hafta sonu hava sıcaklığı daha da düşecek. Cumartesi günü eksi 4 dereceye kadar düşecek hava sıcaklığının Pazar günü ise eksi 6 derece olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü de sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla ilgili vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bugün başlayan kar yağışının etkisini arttıracağına dikkat çekilen açıklamada, bölge illerini de etkisi altına alacak kar yağışının bir kaç gün daha devam edeceği kaydedildi. Açıklamada, “Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışlarının başta ulaşım olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklar ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.