Zafer TOKUŞ/ ADAPAZARI (Sakarya), ()- SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, yerli otomobilin Sakarya'da üretilmesi gerektiğini söyledi.    Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelerek Sakarya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Sakarya'daki ticaret hayatıyla ilgili bilgiler veren Kösemusul kentin otomotiv sektörü için önemli bir il olduğunu, otomotiv sektörü temsilcileriyle geniş bir lobi çalışması yaptıklarını  belirterek şöyle devam etti:
"Türk Traktör Fabrikası'nı Sakarya'ya kazandırdık. Bu traktörler şu an Ankara ve Sakarya'da üretiliyor. Biz tamamının Sakarya'da üretilmesini ve bütün ihracatının Sakarya'dan yapılmasını arzuluyoruz. Türkiye'de 'Devrim Otomobil' hikayesi yarım kaldı. Sakarya, milli tankını üreten, milli trenini üretime hazırlayan bir il. Yerli otomobiline de sahip çıkacak en güzel il olduğunu düşünüyoruz. Yerli otomobilin Sakarya'da üretilmesi için hep birlikte, Cumhurbaşkanımızın onayı ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Sakarya'da ihtisas bölgesi kararı verildi."
Sakarya'nın otomotiv sektöründe avantajlı olduğunu belirten Kösemusul sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kilogram başı ihracat değerlerine baktığımızda şunu net görebiliyoruz. İhracat fiyatı ne kadar yükselirse, hedeflerimize o kadar ulaşırız. 1 kilo teknoloji ürünü satmak ile 1 kilo tarım ürününü ihraç etmenin aynı fiyat olmayacağını hepimiz biliyoruz. İhracatta bir dönüşüme ihtiyacımız var. Tarım ürünleri ihracatımız da mutlaka yüksek olsun, diğer sektörlerde de yüksek olsun. Sakaryamız hamdolsun otomotiv sektörünün avantajı ile kilo başına ihracat değeri Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Türkiye’de 2015 ilk 6 ay kilo başına ihracat değeri 1,4 – 1,5 dolar seviyelerinde iken Sakaryamızda bu değer, 4,5 dolar. Otomotiv sektörüne bakarsak bu değer ise 8,3 dolar. Otomotiv sektöründeki avantajlarımızla birlikte Sakaryamız ekonomisini değerlendirdiğimizde şunu net olarak görebiliyoruz. Sakarya’mız üreterek büyüyecek ve ihracat değerini yükseltmek için, ülkemizin ihracat hedefine vereceğimiz katkıyı daha üst seviyelere çıkarmak için kentin avantajlarına odaklanmamız, markalı ve yüksek teknolojili ürünler ihraç etmemiz lazım. Karasu’daki  Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi için çok çalıştık ve  başarılı olduk. Süreci dikkatle takip edeceğiz. Şu anda bir şey söylemek için erken. Ancak bu kazancın şehrimizden uzaklaşmaması için gereken tüm çalışmaları da yapacağımızın altını çizmek isterim. Ayrıca yerli otomobilin şehrimizde üretilmesi için de tüm şehir hep birlikte istekli bir çalışmaya ortak olmalıyız. Yerli otomobilin Sakarya'da otomotiv ihtisas bölgesinde üretilmesini istiyoruz. Sakarya buna hazır."