Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Yeni Büyükşehir Yasası ile Selçuklu’ya yeni bağlanan Sızma Mahallesi’nde iftar programı düzenledi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iftar öncesi Sızma Mahallesi’nde başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte incelemelerde bulundu, mahalleye yapılan ve yapılacak çalışmalar yerinde değerlendirildi. Selçuklu Belediyesi Sızma Mahallesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Sızma Muhtarı Seyit Alan’ın yanı sıra çok sayıda Sızma Mahalle sakini katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer’in sızmalılara hitap ettiği programda Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan da, Sızmalılara Ramazan ayının fazileti ve oruç hakkında bilgiler verdi.
"BÖLGEMİZDE SIKINTI ÇEKEN KARDEŞLERİMİZİ DE UNUTMAYALIM"
Düzenlenen programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sızmalılarla olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Ne güzel ki bugün çoluk, çocuk, genç, ihtiyarı hep birlikteyiz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bizler burada huzur ve mutluluk içinde iftarımızı ediyoruz. Ama bizden dua ve destek bekleyen kardeşlerimiz var. Özellikle yakın bölgemizde birçok Müslüman kardeşimiz sıkıntı içindeler. Bırakın birkaç kap yemek bulmayı, can güvenlikleri bile olmayan ortamda yaşıyorlar ve hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Onun için bulunduğumuz zamanların, mekanların kıymetini bilelim ve onları da dualarımızda unutmayalım. Selçuklu’nun yeni bağlanan mahallerini merkez mahallelerin standardına kavuşturmak için gayret gösteriyoruz, Selçuklu Belediyesi’nin gücü Sızma’da birçok işi yapmaya yeter. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz bozulmasın. Bu kardeşlik hukukumuzun hep artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
"ÇOCUKLARIMIZI YAZ SPOR OKULLARIMIZA BEKLİYORUZ"
Başkan Altay, “Yaz spor okulları için hem halı sahada hem de İTO’nun okulunda tekvando ve futbol branşları için kayıtlarımız başladı. Eğer kayıt yaptırmayan kardeşimiz varsa onlarda çocuklarımızın kayıtlarını yaptırsınlar. Böylece spora bir başlangıç yapan çocuklarımız sporun dinamizm ve bilincine de ulaşmış olurlar” dedi.
Programa katılan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ise, “Bu akşam bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz 11 ayın sultanı rahmet, merhamet ve sabır ayı olan Ramazan’ı Şerifin milletimiz ve tüm İslam Alemi’nin kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Hiç şüphesiz Ramazan hem bireysel, hem de ümmet ve millet olarak kendimizi gözden geçirmemize vesile olan mübarek bir aydır, oruç ise Ramazan’ın bereketidir. Bugün dünyanın birçok noktasında Müslümanların yokluk ve yoksullukla mücadele ediyor, baskı görüyor ve hatta birbirleri ile savaşıp katledildiğine şahit oluyoruz. Aynı kaynaktan beslenen insanların bunu yapması kabul edilemez. Bizlerin hayat kitabı olan Kuran-ı anlayıp, onunla beslenme mecburiyetimiz var ve bu manada bizlere de çok büyük sorumluluk düşüyor. Bu vesile ile mübarek Ramazan’ın bizler için milletimiz ve tüm ümmetimiz için kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.