Ali DANAŞ/MARIENFELD, () - BEŞİKTAŞ'ın, Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer ettiği Andreas Beck, şampiyonluk stresini yaşamaya hazır olduğunu söyledi.

Marienfeld kampının 4. gününde basının karşısına çıkan Andreas Beck, sürekli orta sıraları hedefleyen bir takımda oynadığı için şampiyonluğa oynayan Beşiktaş'tan teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini açıkladı.

Siyah beyazlıların yeni sağ beki, Türkiye'ye gelmesinde Hilbert'in etkisinin olduğunu dile getirirken, Şenol Güneş'in antrenman kalitesinin kendisini şaşırttığını itiraf etti.

Andreas Beck'in basın toplantısındaki açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

''ANTRENMAN KALİTESİ BENİ ŞAŞIRTTI''

"Burada olmak güzel. Birkaç gündür burada çalışıyoruz. Yoğun bir şekilde sezona hazırlanıyoruz. Kuvvet, taktik çalışıyoruz. Antrenman kalitesi ve yoğunluğu beni şaşırttı. Hemen topla çalışmaya başladık. Bu da hoşuma gitti. İkinci idmandan sonra kendimi çok yorgun hissediyorum. Bu da güzel bir olay.''

''BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELİNCE HİÇ DÜŞÜNMEDİM''

"Yaklaşık 10-11 sene Almanya'da forma giydim. Artık böyle bir kararın verilme zamanı gelmişti. Hoffenheim'da iyi bir zaman geçirdim. Orada sürekli olarak 7. ve 13. sıralar arasında oluyorsun. Böyle bir takımda oynadığınızda Milli Takım'a girme şansınız olmuyor. Beşiktaş'tan 10 gün önce teklif geldi. Böyle bir teklif her zaman gelmez. Ben de bu teklifi değerlendirdim ve buraya geldim."

''ALMANYA'DAKİ OYUN YAPISI İLE BURADAKİ ÇOK FARKLI''

"Türkiye ligi ile ilgili çok iyi izlenimlere sahibim. Burada çok yetenekli oyuncular var. Almanya'da ki oyun yapısı ile buradaki oyun yapısında bazı farklılıklar var. Almanya'da topa sahip olma yüzdesi istenmiyor. Geçiş oyunlarında başarılı olmamız isteniyor. Burada hocamız topa sahip olmamızı istiyor. Oyuncular baskı halinde olmalarına rağmen iyi işler yapıyorlar. Kariyerim boyunca bir çok farklı pozisyonda oynadım. Burada da uyum sağlayacağıma inanıyorum."

''BURAYA GELMEMDE HİLBERT'İN ETKİSİ OLDU''

"Hilbert yakın arkadaşım. Burası ile ilgili olumlu şeyler bahsetti. Buraya gelmemde önemli etkeni var. Tayfun Korkut'tan güzel şeyler duydum. Burada hedef kupalar ve derbiler kazanmak. Zaten benim de buraya gelme sebebim bu. Kitap okumayı seviyorum. Kız arkadaşım ile zaman geçiriyorum. Playstation oynuyorum. Saha içerisinde zorluklarla başa çıkmamı ve işimi kolaylaştıran şeyler."

''ŞAMPİYONLUK STRESİNE HAZIRIM''

''Milli Takım deneyimim var. Dolayısıyla bu baskının ve stresin ne olduğunu iyi biliyorum. 5 sene boyunca takım kaptanlığı yaptım. Almanya'da 2-3 maçı kazanamadığında baskı sürekli yükseliyor. Dolayısıyla bunun ne demek olduğunu biliyorum. Buna hazırım."

''ORTALARIMLA ARKADAŞLARIMI BESLEMEM LAZIM''

"Ben bu işi seviyorum. Almanya'da savunma ile forvet arasında iyi bir denge gerekiyor. Burada öncelik iyi savunma yapabilmek. Topa sahip olabilmek ile birlikte ofansif yönde güçlü bir yönümüz var. Ben ortalarla arkadaşlarımı beslemem gerekiyor. Bu Gökhan Töre ya da başka bir oyuncu olabilir."