GİRESUN (AA) - AYTEKİN ÖZDEMİR - GÜLTEKİN YETGİN - Yağlıdere ilçesinde yaşayan Halil Hekim, avladığını iddia ettiği koruma altındaki kırmızı benekli alabalık fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşınca, 4 bin 960 lira para cezasına çarptırıldı. Balığı avlamadığını ve hava atmak için fotoğrafları paylaştığını savunan Hekim, cezanın iptali için mahkemeye başvurdu. 

Orman ve Su işleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü ekipleri, Yağlıdere ilçesinde yaşayan Halil Hekim adlı kişinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden, avlanmış 4 alabalık fotoğrafı paylaşması üzerine harekete geçti.

Yetkililer, "Avcılık usullerine aykırı avlanma" ve "avcılık belgesi olmadan avlanma" gerekçesiyle Hekim'e paylaştığı 4 fotoğraftan her biri için bin 250 lira para cezası kesti.

AA muhabirine açıklama yapan Hekim, Facebook'tan paylaşılan avlanmış alabalık fotoğraflarını kopyalayarak kendi sayfasına yüklediğini söyledi.

Hesabında söz konusu balıkları, kendisi tarafından yakalanmış gibi gösterdiğini anlatan Hekim, "Ben alabalığın resmine hastayım. Amerika'da arkadaşlar var onlara hava atmak için yaptım ama pişman oldum" dedi.

Hekim, bu fotoğrafları paylaşmasının cezasının olduğunu bilmediğini dile getirerek,  "Her fotoğraf için bin 250 lira civarında ceza yedim, 4 fotoğraf da yaklaşık 5 bin lira ediyor.  Diğer arkadaşlara tavsiyem kesinlikle başkalarının resimlerini paylaşmasınlar, kendileri yakalamış gibi paylaşmasınlar. Benim gibi ceza yemesinler" diye konuştu.

- "Biri şaka yapıyor zannettim"

Kalbinden rahatsızlığı bulunduğunu belirten Hekim, "Ben zaten kalp hastasıyım balık tutamam, nefes darlığım var, balık tutacak eforu sarf edemem. Böyle bir cezayı kesinlikle beklemiyordum, aldığım zaman şok oldum biri şaka yapıyor zannettim" görüşünü savundu.

Hekim, aldığı cezanın iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi.