Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Köksal Holoğlu, Kocaeli’deki büyük yatırımlarından biri olan yeni binalarının Mayıs ayında hizmete gireceğini açıkladı.
Kocaeli’de bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Köksal Holoğlu, fizik tedavi hizmetleri konusunda yapacakları yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Holoğlu’na basın toplantısında Romatem Medikal Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon ve Kocaeli Şubesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. İmdat Özkul eşlik etti.
Toplantıda Holoğlu, Kocaeli’deki mevcut binalarına ek olarak yapılan ve inşası devam eden yeni fizik tedavi merkezi binası hakkında bilgiler verdi. 4 bin 60 metrekarelik mevcut hizmet binasında fizik tedavi hizmeti verdiklerini ifade eden Holoğlu, Mayıs ayında tamamlanacak ek bina ile 6 bin 260 metrekarelik alan içerisinde hastalarına daha rahat ve kaliteli hizmet sunacaklarını dile getirdi. Holoğlu ayrıca, Türkiye’de sayılı olan yetişkin robotik tedavi ünitesinden birine sahip olduklarını belirterek, yeni hizmet binalarında da çocuklar için de hizmet verecek robotik tedavi ünitesinin olacağını söyledi.
Hedeflerinin Türkiye’nin rehabilitasyon Markası olan Romatem’i dünya markası haline germek olduğunu sözlerine ekleyen Holoğlu, “Ayakta tedavide günlük ortalama 4 bin 500’lük bir hasta kapasitemiz var. Bu Türkiye’deki günlük tüm kapasitenin yüzde 20’si civarında. Ancak bana 15 hasta geldiğinde tedavi edemiyorum, sadece 8 hasta tedavi edebiliyorum. Devletten bir ayrıcalık istemiyoruz. Sadece bize gelen hastayı tedavi etmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın sağlığın tüm finansmanının fizik tedavi üzerinden yapacakmış gibi bir çalışma yapıyor. Çıkan bütün tebliğlerde, fizik tedaviyi nerden keseriz, nereden azaltırız var. Olmaz bu. Türkiye’de fizik tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin gelişimini engeller bu. Madem Türkiye, sağlık finansmanında dikkat etmesi gereken bir ülke, madem kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanalım diyor anayasamız, o zaman buna da dikkat edeceğiz” dedi.